Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 40

Wątek: [bialylomza]Ślubniaki

Mieszany widok

Domyślnie [bialylomza]Ślubniaki

Korzystając z tego ze są ferie i mam trochę czasu wrzucam zdjęcia z wesela mojej siostry które odbyło sie we wrześniu ubiegłego roku część zdjęć na moim blogu http://sobolewskiprzemyslaw.blogspot.com/

Plener ślubny:
    1.
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.
    7.
    8.
    9.
    10.
    11.
    12.
    13.
    14.
    15.

Niebawem jak znajdę chwile czasu umieszczę zdjęcia z reportażu i pleneru narzeczeńskiego

Domyślnie

Nikomu nie chce sie skomentować, konstruktywna krytyka mile widziana

Uzależniony Awatar ElSor
    Miasto
    Ozimek (OPO)

Domyślnie

A co tu komentowac? Zawstydziles wielu profi fotogragow z 5tkami, 1dynkami i Lkami
    A490+SDK
    Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Coś już napisał Awatar Papier
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

To co najbardziej rzuca się w czy to "photography"
    Na niekorzyść tej serii zdjęć może wpłynąć m.in. inna obróbka na każdym zdjęciu. Zawsze sobie myślę, że to oznaka braku umiejętności obrabiania samemu zdjęć. Wtedy ściąga się masę presetów, pluginów i jedzie z każdym obrazkiem robiąc z niego cool fotę. Zdecydowanie lepiej ogląda się zdjęcia obrobione w jednym klimacie.
    Dodatkowo rażą mnie te przepalenia.

Patrząc na wszystkie zdjęcia na blogu, czuję że nie miałeś zbyt wielu pomysłów: "O! w końcu będę miał jakieś ślubne zdjęcia! wyjdziemy i jakoś to będzie - a będzie super!"
    A na poważnie - Pozy często się powtarzają, a niektóre są bardzo dziwne np. > TA <

13 chyba najfajniejsza ze wszystkich. Reszta słaba moim skromnym zdaniem. pozdro

Dopiero zaczyna Awatar macieksob
    Miasto
    Kalisz

Domyślnie

sorry ale moim bardzo skromnym zdaniem bardzo średnio

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Większość (w zasadzie prawie wszystkie) niemiłosiernie przepalone. Suknia jest po prostu jedną białą plamą, a to bardzo razi przy oglądaniu. Ja osobiście wolę fotki raczej ciemniejsze niż przepalone. Fakt że akurat suknię ślubną ciężko dobrze sfotografować... Poza tym to co powiedział Papier, brak jakiejś jednolitości w tej serii :-).
    300V, 50D, S 17-50/2,8, S 70-200/2,8, czarny plecaczek, którego nie noszę ;-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

za mala blende masz zeby doswiecac cale postacie , to wyglada w moim odczuciu nie ladnie po prostu

obrobkowo za mocne kolory , poza tym no jest ok , bez szalu , nudno wrecz
    no comment...

Bywalec Awatar E.3
    Miasto
    Police/Szczecin

Domyślnie

Poziom znacznie wyżej niż zdjęcia od fotoziutka, ale **** nie urywa. Mi osobiście nie pasują wszelkie zafarby, jedynie lepsze kolory są na zdjęciach nr 3, 5, 11
    Moje graty: EOS 350D, C50 f/1.8 (plastik fantastik) i KIT

Bywalec
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Nr 1 robione z góry - taka perspektywa skróciła i tak dość ubitego i korpulentnego młodego. Ręka w pachwinie i niekorzystnie ułożona noga dopełniły dzieła zniszczenia. Nie wspominam o niebieskawym zafarbie dołu sukni, przy całej reszcie ciepło-złotej.
    O przepałach się nie wypowiadam, bo oglądam na laptopie który wszystko przepala.
    Trochę nudno i sztywno, ale widać fajne momenty jak np. na fot. 8.
    Niskie, późne światło i fajna jesienna sceneria - i klimat połowy zdjęć zabity obróbką.
    Ogólne wrażenie pozytywne.
    Sam wiem, jak ciężko rozruszać niektórych młodych, więc się nie czepiam.
    Z takiej miejscówki oddałbym 90% zdjęć "normalnych", a jedynie pozostałe 10% pociągnięte presetami.
    CanOn Can'tOff

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez masahuku Zobacz posta
    Nr 1 robione z góry - taka perspektywa skróciła i tak dość ubitego i korpulentnego młodego. Ręka w pachwinie i niekorzystnie ułożona noga dopełniły dzieła zniszczenia. Nie wspominam o niebieskawym zafarbie dołu sukni, przy całej reszcie ciepło-złotej.
    O przepałach się nie wypowiadam, bo oglądam na laptopie który wszystko przepala.
    Trochę nudno i sztywno, ale widać fajne momenty jak np. na fot. 8.
    Niskie, późne światło i fajna jesienna sceneria - i klimat połowy zdjęć zabity obróbką.
    Ogólne wrażenie pozytywne.
    Sam wiem, jak ciężko rozruszać niektórych młodych, więc się nie czepiam.
    Z takiej miejscówki oddałbym 90% zdjęć "normalnych", a jedynie pozostałe 10% pociągnięte presetami.
    Fajne ze zdjęcia choc troche sie niektórym podobaja.

masahuku nr1. teraz to widzę ze trochę niekorzystna perspektywa faktycznie miałem problem z odpowiednim zbalansowaniem tego zdjęcia spowodowane to było przede wszystkim użyciem zbyt malej blendy(nie była w stanie oświetlić całych postaci ) w kolorze złotym co dało ciepło złotą barwę, osoby stały w cieniu więc temperatura barwowa elementów niedoświetlonych przez blendę znacznie sie różniła, i tak składałem to zdjęcie z 2 balansów żeby różnica nie była tak widoczna ale dalej różnica balansów rzuca się w oczy można to jeszcze nieco poprawić.

Nie używam preserów zdjęcia w innej tonacji kolorystycznej były tak samo wołane z raw jak wszystkie zdjęcia to efekt modyfikacji krzywymi grb coś na wzór efektu cross, wzmocnienie kontrastu czerwonego, podbicie po całości zielonego i skrócenie kanału niebieskiego
    c 40d 85 f1,8; 50 f1,8;t 17-50 f2,8 430ex

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów