Zapytam montażystę / sprawdzę w projekcie jak wrócę z Woodstocku![]()
Zapytam montażystę / sprawdzę w projekcie jak wrócę z Woodstocku![]()
Jak sobie to oglądnąłem to pomyślałem że taki czterominutowy filmik jest o jakieś 2000% lepszy od większości 2-godzinnego chłamu oddawanego przez kamerzystów weselnych![]()
Taaaak?! Nie gaadaj.
A dodatkowo robimy jeszcze 20-40min edit reportażowy, z większą ilością ciekawych setek, 1:1 najważniejszych momentów (jeżeli para zdecydowała się na >1 operatora), śmiesznych zabaw oczepinowych.
Myślę, że powoli mentalność polskiego klienta ślubnego video zaczyna się przestawiać na poprawny tor myślenia.
Aczkolwiek ostatnio w necie znalazłem jeszcze ciekawszą propozycję, i jakbym za rok miał brać ślub, to byłbym w niezłym dylemacie co wziąć : MPStudios-style, czy wpaskifilm-style (cały czas drzemie we mnie słabość do prawdziwego dokumentu)
jeszcze troche Ci widze brakuje do ferajny ze stillmotion, wiele kadrow jest jakis takich wymuszonych jak dla mnie, wkurzajace te szybkie przeloty przez tlum ludzi
to jest takie wooow jak sie oglada po raz pierwszy lub drugi, ale pozniej robi nudne
do tego brudy produkcyjne - czyli twoje odbicie w lustrze
probuj bo bez tego nikt sie nic nie nauczy, ale proponowalbym lepsze kadry, bardziej naturalnie, wiecej emocji niz latania wszedzie ze steadycamem
EOS x2, sloik x5, blyskotki x6
Micuś jakiego masz stedikama ?![]()
Jest w opisie większości filmów na kanale, Glidecam HD-2000.Heh. Bardziej fotografuję jak filmowiec (57 zdjęć w serii - dla was dużo, dla mnie max 1,5 min na filmie)
@mishaqq - ferajna ze stillmotion to zupełnie inna liga. I finansowa, i manpower'owa, i sprzętowa, i doświadczeniowa. Nie zamierzam ich gonić, oświadczam wszem i wobec![]()
Ostatnio edytowane przez micles ; 25-08-2011 o 12:59
Film spoko. Mam tylko uwagi do ujęć ze stedicama - są za szybkie i poprowadzone w jednej płaszczyźnie (na jednym poziomie) co powoduje że są po prostu nudne - np ujęcie wokół fontanny z 2:00 m. Kolejne ujęcie w tłumie gości podobnie - takie rzucanie stedicamu z lewa na prawo powinno być w dużo wolniejszym tempie bo takie prowadzenie może i pasuje do ujęć tańca ale do statecznej chwili jaką są pogaduchy gości na patio już nie bardzo. Generalnie idziesz w dobrym kierunku.
Ostatnio edytowane przez Pawel_G ; 25-08-2011 o 13:17