Strona 11 z 27 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 264

Wątek: [micles] BEZ3MANKI Productions

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allgsm.pl Zobacz posta
    Slabe. ROzumiem ,ze w reportazu widoczne sa cienie operatora etc. Ale tu.
    To wymyśl w jaki inny sposób mam obejść 150 stopni wokół wokalisty z 14mm na FF tak, by nie było widać mojego cienia. Hint : pod słońce kręcić nie mogłem, bo założeniem teledysku było nie przekombinowywanie - targetem jest szerokie grono publiki, więc musi być czysto, ostro i czytelnie. Namiotu 40m x 40m też nie mam.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    To wymyśl w jaki inny sposób mam obejść 150 stopni wokół wokalisty z 14mm na FF tak, by nie było widać mojego cienia. .
    Szkoła filmowa tam znajdziesz odpowiedź. Po co wymyślać wymyślone?
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Szkoła filmowa tam znajdziesz odpowiedź. Po co wymyślać wymyślone?
    Prawa fizyki tam znajdziesz odpowiedź. Po co oszukiwać nieoszukiwalne.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Prawa fizyki tam znajdziesz odpowiedź. Po co oszukiwać nieoszukiwalne.
    Micles, ludzie od 56 lat latają w kosmos. Nie opowiadaj, że uniknięcie cienia operatora to fizyka molekularna.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Uwierz mi, że byłem na tyle spostrzegawczy, że zauważyłem swój cień jeszcze przed wciśnięciem record, i na tyle bezradny, że pomimo tego kręciłem tak jak to widzicie w materiale końcowym. Jeżeli macie jakąkolwiek sensowną radę jak miałbym uniknąć tego cienia - zachęcam gorąco do podzielenia się nią.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Panowie, przecież to nie jest światowe kino więc nie ma co tego klipu oceniać w takich kategoriach. Dla mnie te cienie miclesa w kadrach dodają wręcz uroku, widz czuje się lepiej zintegrowany z akcją, czuje się tak jakby to on filmował. Trochę brakuje mi ujęć dopingujących kibiców (flagi, barwy klubowe itp). Sceny na tarasie i na plaży (?) nie pasują mi do całości, wolałbym pozostać w hali sportowej a nie teleportować się na taras czy plażę w sumie nie wiadomo w jakim celu. Klip zaczyna się fajnie choć przy scenach otwierania drzwi i toczącej się piłki montażysta trochę dał ciała, nie ma płynności ruchu na cięciach (jest na to sposób, niech zgłębi trochę temat). Mniej więcej w 0:48 zaczynają się lekie schody, wcześniejsze ujęcia to jasna hala i garstka ludzi na trybunach a po cięciu hala ciemna i ludzi na trybunach brak by w 0:54 sytuacja wróciła do normy. 0:55 teleportacja na taras nie rozumiem po co a po cięciu już jesteśmy na plaży by za chwilę iść ciasną uliczką. Gdyby na tarasie, plaży i w ciasnej uliczce była grupa kibiców w barwach klubowych to byłoby coś co łączyłoby te sceny i przesłanie byłoby jasne, kibice Delecty są wszędzie Fajnie wmontowane sceny z meczu i tutaj zamiast znów wypełniać czas akcją taras-plaża zrobiłbym coś na kształt prezentacji drużyny czyli krótkie ujęcia poszczególnych zawodników w akcji. Do końca klipu jest już trochę nudno, ujęcia podobne do tych które już były trochę mieszania jasna-ciemna pełna-pusta hala i wydaje mi się, że gdyby klip skrócić o minutę wyszłoby mu to na dobre.
    Ogólnie jest dobrze ale wiadomo, że zawsze może być lepiej

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

O, konstruktywna krytyka!

Kibiców nie ma za bardzo, bo walnęli focha na zarząd Delecty z tego powodu, że w piosence nie ma głównie "Chemik" i zażądali, by nie było ich w teledysku, więc pomimo tego, że na meczu figurują jako tłum i prawo do wizerunku nie obowiązuje, to żeby konfliktu nie zaogniać - wysłuchaliśmy prośbę, no i ich nie ma.

Sceny outdoorowe pokazują uroki Bydgoszczy i wprowadzają różnorodność. W wielu teledyskach takie zabiegi stosowane są na co dzień i raczej nie widzę w tym jakiejś wielkiej wady.

Nagrywki zespołu z rozstawionymi na środku parkietu instrumentami nie mogły być zrealizowane podczas meczu, dlatego też na trybunach nie ma publiczności. Wiem, też kombinowałem jak to ograć, ale ostatecznie stwierdziliśmy, że nie ma to aż tak wymownego wpływu na spójność całego materiału.

Zawodników nie mieliśmy kręcić, bo teledysk ma być na dłuższy czas, a skład zespołu zmienia się dość często i mogłoby wyjść na to że na nowy sezon będzie on już trochę nieaktualny

Skrócić ciężko, bo sam hymn trwa ile trwa, no i ciąć tego nie wypadało.

Dzięki za komentarz.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No jeśli kibice strzelili focha to już wiem czemu ich nie ma na filmie. Swoją drogą dziwne to ich zachowanie Biorąc pod uwagę to co napisałeś muszę przyznać, że na wysokości zadania stanęliście Co do klipu "na dłużej", według mnie nowa drużyna=nowy klip i takie stanowisko przekaż decydentom, będziesz miał robotę na przyszłość

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Co do klipu "na dłużej", według mnie nowa drużyna=nowy klip i takie stanowisko przekaż decydentom, będziesz miał robotę na przyszłość
    Gdyby to było takie piękne, to chyba bym nie studiował

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Video od strony operatorskiej chyba całkiem OK. Taka solidna amatorka. Reżysera i pomysłów nie oceniam, bo to nie była Twoja działka.

Natomiast te cienie są tak słabe, że wolałbym tych ujęć nie widzieć wcale. Mogłeś to nagrywać w godzinach kiedy cień jest najkrótszy albo coś choćby.

i nie podoba mi się ten taras, ani on ładny ani nic. plaża jest typowo bydgoska to mogę zrozumieć.

aa i czemu zespol rozlozony poza boiskiem, a ujecia sa raz spoza boiska a raz dziewczyny spiewaja na boisku. jakos to dziwnie wyglada.

Strona 11 z 27 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów