-
Panowie, przecież to nie jest światowe kino więc nie ma co tego klipu oceniać w takich kategoriach. Dla mnie te cienie miclesa w kadrach dodają wręcz uroku, widz czuje się lepiej zintegrowany z akcją, czuje się tak jakby to on filmował. Trochę brakuje mi ujęć dopingujących kibiców (flagi, barwy klubowe itp). Sceny na tarasie i na plaży (?) nie pasują mi do całości, wolałbym pozostać w hali sportowej a nie teleportować się na taras czy plażę w sumie nie wiadomo w jakim celu. Klip zaczyna się fajnie choć przy scenach otwierania drzwi i toczącej się piłki montażysta trochę dał ciała, nie ma płynności ruchu na cięciach (jest na to sposób, niech zgłębi trochę temat). Mniej więcej w 0:48 zaczynają się lekie schody, wcześniejsze ujęcia to jasna hala i garstka ludzi na trybunach a po cięciu hala ciemna i ludzi na trybunach brak by w 0:54 sytuacja wróciła do normy. 0:55 teleportacja na taras nie rozumiem po co a po cięciu już jesteśmy na plaży by za chwilę iść ciasną uliczką. Gdyby na tarasie, plaży i w ciasnej uliczce była grupa kibiców w barwach klubowych to byłoby coś co łączyłoby te sceny i przesłanie byłoby jasne, kibice Delecty są wszędzie
Fajnie wmontowane sceny z meczu i tutaj zamiast znów wypełniać czas akcją taras-plaża zrobiłbym coś na kształt prezentacji drużyny czyli krótkie ujęcia poszczególnych zawodników w akcji. Do końca klipu jest już trochę nudno, ujęcia podobne do tych które już były trochę mieszania jasna-ciemna pełna-pusta hala i wydaje mi się, że gdyby klip skrócić o minutę wyszłoby mu to na dobre.
Ogólnie jest dobrze ale wiadomo, że zawsze może być lepiej
Uprawnienia umieszczania postów