Jeszcze raz, bo już nie jest na hasło - dzisiaj byliśmy w Łodzi - towarzyszyliśmy Rafałowi w pokazie jego pracy dyplomowej - obronił na ocenę 5,5!
07.
Kolekcja "Panny dworskie" projektanta Rafała Zielińskiego
Jeszcze raz, bo już nie jest na hasło - dzisiaj byliśmy w Łodzi - towarzyszyliśmy Rafałowi w pokazie jego pracy dyplomowej - obronił na ocenę 5,5!
07.
Kolekcja "Panny dworskie" projektanta Rafała Zielińskiego
Ja tam jestem laikiem filmowym jezeli chodzi o produkcje, ale dla mnie swietne!
Super dobrana muzyka, bardzo ladne swiatelko, kadry przemyslane - na prawde bardzo milo sie ogladalo.
Jedyne do czego moge sie doczepic - to na poczatku wydaje mi sie ze troche za szybko skacza sceny - moze tak o sekunde gdyby je wydluzyc to byloby idealnie, a tak to oczy nie ogarna kadru i juz "bam!" - nastepny. A to nie jest "Kill da Chill! 4".
Na zupelny koniec - tak jak jest na koncu - zdjecie zbiorowe - ogladalem calosc na 24" (w koncu produkcja HD) i oglada sie swietnie, a to ostatnie grupowe zdjecie to jakas kaszanka z rozdzielczoscia. Wymienilbym na pelna rozdzielczosc albo wywalilbym - psuje efekt.
Czekam na nastepne.
Dobra robota
Świetny to będzie dopiero następny film, ale czekamy na ustalenia zarządu Delecty, bo chcą zrobić jakąś dobrą promocję temu teledyskowi, bo mega im się spodobałoMuzyka jak każda inna, jak się zmontuje pod muzykę, to prawie wszystko pasuje
Światełko - jak dla mnie okropne. ISO 1600 na 1.4 to kurna trochę za duża ciemnica żeby później wygodnie tym materiałem się bawić w postprocessie... Jeszcze trochę i pewnie się wkurzę i kupię jakieś softy ze światłem stałym od fripersa czy coś... Kadry przemyślane - niby tak, już trochę to reporterskie oko potrafi ocenić sytuację... Aczkolwiek dużo mi umyka, głównie z konieczności poświęcenia stosunkowo dużego czasu na przygotowanie się do ujęcia (przepięcie ze statywu na glide'a, przykręcenie ringlighta, ustawienie ekspozycji i ostrości, ... dużo tego
)To teraz włącz sobie jakikolwiek topowy popowy teledysk i policz liczbę ujęć w takim 3minutowym kawałku. Będziesz zdumiony. Ja byłem.Faktycznie, coś z tym jest nie tak, ale w projekcie i w renderze wygląda ok. Chyba Vimeo stwierdziło, że zdjęcie jest słabe i że może na nim zaoszczędzić trochę MB i zje je kompresją
Czekam na nastepne.
Dobra robota
Jak komuś się bardzo nudzi w ten jakże dołujący deszczowy dzień, to może zobaczyć mój pierwszy start w zawodach rolkarskich, kręcony z GoPro przymocowanej na kasku.
11.
Jak starczy chęci to powstanie z tego materiału jakiś edit z ciekawszymi akcjami.
Poka jeszcze co nagrałeś już po przejeździe.
Surówki nie ma sensu wrzucać, a i tak to co kręciłem po przejeździe, to się raczej na samodzielny film nie nadaje... Brakuje mi współtwórców. Ludzie, kupujcie nowe body, przychodźcie do mnie, zaszczepię w was powołanie do filmowania!![]()
Było przyczepić se do łba 5D2 z samyangiem, byłoby ciekawiej :P Pewnie znalazł byś się w prasie
A jak z 70-200 to może i w TV nawet :P
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
W TV już i z tym byłem, o mnie się nie martw - swój do swego ciągnie. W Serwisie INFO na TVP INFO. 70-200 zostawiam na maraton w Krakowie (16.04).
Między innymi :P