Strona 25 z 27 PierwszyPierwszy ... 152324252627 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 264

Wątek: [micles] BEZ3MANKI Productions

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Skądś ta kasa na nową puchę video C musi być..)
    już nie robisz za darmo? :razz:

btw zauważyłem odszumianie intensywne się pojawiło w nowych produkcjach :P coś*się*dzieje w postprocesie :smile:

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    A po co Ci nowa pucha jak nie szarpiesz materiały? ;-)
    Bo jeszcze brakuje mi 2-3EV iso performance'u w stosunku do tego co jest teraz.

Cytat Zamieszczone przez qwert Zobacz posta
    już nie robisz za darmo? :razz:
    Znajomy robiący foto czasami bierze mnie na podzlecenie na pakiet +video.

Cytat Zamieszczone przez qwert Zobacz posta
    btw zauważyłem odszumianie intensywne się pojawiło w nowych produkcjach :P coś*się*dzieje w postprocesie :smile:
    Nic nie odszumiamy, podaj sekundy to ci powiem co tam jest.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Bo jeszcze brakuje mi 2-3EV iso performance'u w stosunku do tego co jest teraz.
    Kurde, a ja zaczynam mieć tendencję odwrotną (no ok w fotografii, ale co to za znaczenie). Nie widzę sensu używać więcej niż 1600. A staram się ograniczać do 800. Bo prawda taka, że przez ten ISO performance to jest obraz przekłamany. Ludzie jak są w cieniu to mają ciemną twarz, a nie idealnie kaukaską no

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Kurde, a ja zaczynam mieć tendencję odwrotną (no ok w fotografii, ale co to za znaczenie). Nie widzę sensu używać więcej niż 1600. A staram się ograniczać do 800. Bo prawda taka, że przez ten ISO performance to jest obraz przekłamany. Ludzie jak są w cieniu to mają ciemną twarz, a nie idealnie kaukaską no
    Bo to trzeba trochę popracować przy wołaniu RAW i wtedy wychodzi, że mają kaukaską.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Domyślnie

No ale właśnie o to chodzi, żeby nie miały. Bo w rzeczywistości przecież tak to nie wyglądało.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jakość światła też jest ważna, owszem. Ale mi przy dobrze naświetlonym 3200 w większości zdjęć (i filmów!) nic za bardzo nie przeszkadza, i wyżej (25600) pewnie też by mi nie przeszkadzało

A przecież nie powiesz w klubie, że "jest za ciemno, ja robię tylko do iso800, nie kręcę, nara". A dodatkowe światła są wkurzające, bo doświetlają tylko 1 plan i ich natężenie na obiektach zmienia się drastycznie wraz z odległością (na powyższych filmach widać niejednokrotnie że przejary są jak ktoś wkłada głowę w obiektyw, a autoISO w takich sytuacjach też nie nadąża)

Domyślnie

No, a jak sobie radzono z problemem przed erą CMOSów?

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Dopalali. Wszędzie jak wchodzi nowa kamera cyfrowa z niższymi szumami, to reklamują ją jako taką, do której na planie nie trzeba używać tony oświetlenia.

Domyślnie

No. I teraz pytanie czy to plus. Bo dostajemy dość płaski obrazek. W końcu światła jako tako nie ma, nie? Dopalaczem przynajmniej możesz coś zasymulować

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Dopalali. Wszędzie jak wchodzi nowa kamera cyfrowa z niższymi szumami, to reklamują ją jako taką, do której na planie nie trzeba używać tony oświetlenia.
    Trochę zależy czym się kręci. Pewnie megawatów jak dawniej nie trzeba ale bez światła ani rusz. Przy czym wiele dotychczasowych kamer z RED-ami włącznie nadal robi straszną kaszę w słabym świetle (im większa rozdzielczość tym jest gorzej). Dlatego tak się podniecali premierą 5D mkII i dlatego jak się okazuje c300 będzie pewnie hitem.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 25 z 27 PierwszyPierwszy ... 152324252627 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów