Strona 6 z 27 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 264

Wątek: [micles] BEZ3MANKI Productions

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Backstage tymczasowo zahaślony, bo projektant startuje w konkursie z dziwnym regulaminem :P

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    .................Teraz te efekty wywołują raczej odruch wymiotny niż zachwyt, zobaczymy jak za kilka lat będziemy reagować na to czym obecnie się spora rzesza osób zachwyca czyli tym WOW z DSLR
    Już obecnie profesjonaliści twierdzą, że filmowanie z DSLR to takie kamerowe disco polo.
    Najważniejsze jednak, że amatorom przynosi to satysfakcję a o to w tym wszystkim chyba chodzi.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Dopiero zaczyna
    Miasto
    małopolskie

Domyślnie

fajne te Twoje filmiki.

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Co do tego WOW z DSLR to obecnie przeżywamy coś na wzór fascynacji bajeranckimi efektami przejść między scenami tudzież myszkami łażącymi po ekranie z filmów (głównie weselnych) powstałych w latach 90-tych. Teraz te efekty wywołują raczej odruch wymiotny niż zachwyt, zobaczymy jak za kilka lat będziemy reagować na to czym obecnie się spora rzesza osób zachwyca czyli tym WOW z DSLR
    Nie bardzo rozumiem? To "wow" to po prostu możliwość otrzymania filmowego obrazu za mniej niż 30000pln, co było niemożliwe zanim nie pojawiło się 5DmkII. Tyle.
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Wszystko trzeba używać z umiarem. Jakoś nie kojarzę sceny z filmu kinowego gdzie aktor ma jedno oko ostre a drugie już rozmyte a niestety większość produkcji DSLR-owych tak ma. Do tego są to zwykle efekciarskie produkcje bez żadnego pomysłu które owszem wyglądają efektownie ale nie zapadają w pamięć (o ile w ogóle zapadają) ze względu na treść tylko na płytką głębię i efekty z AE. O montażu to już w ogóle nie ma co mówić bo go zazwyczaj nie ma. Przypominam, że montaż to nie nałożenie efektów w AE tylko takie połączenie scen aby jedna wynikała z drugiej i widz nie czuł się zmęczony zbyt twardymi cięciami. Dlaczego po tylu latach sięga się do nagrań dajmy na to Pink Floyd czy Dire Straits a o Sabrinie czy Samancie Fox niewielu pamięta? Efekciarstwo nie zastąpi treści. Tyle.

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Pink Floyd mnie osobiście jakoś nie przyciąga
    Odnośnie całej reszty to zgadzam się zupełnie, nie ma co przesadzać, trzeba znać umiar.
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No ja wielkim fanem Pink Floyd też nie jestem choć parę dobrych płyt nagrali. Jednak po tylu latach, mimo że nie jesteś ich fanem nazwę kojarzysz a to znaczy, że nie odeszli w niepamięć. Jak myślicie, czy tak efekciarska postać jak Lady Gaga będzie za 30 lat źródłem inspiracji artystów?
    No ale odchodzimy od tematu. Micles, warsztatowo temat filmowania DSLR ogarniasz i to widać a ponieważ to forum nie ma nic wspólnego z filmem jako sztuką to powiem że od strony technicznej jest dobrze. Jako film backstage (obejrzałem tylko dwa razy zanim zapasswordowałeś) to nic ciekawego bo to ani reportaż ani dokument ani fabuła, ot zlepek w sumie przypadkowych dobrze sfilmowanych ujęć. Brak bohaterów pierwszoplanowych i drugoplanowych, nie wiem gdzie ci ludzie są, nie wiem po co się przebierają, a te aparaty fotograficzne po co? Brak budowania napięcia że o punktach zwrotnych czy kulminacji nie wspomnę. Można było z tego zrobić fajny dokument, wybrać jedną bohaterkę i śledzić jej poczynania a jako drugi wątek wybrać fotografa i dokumentować jego pracę choć równie dobrze bohaterką mogłaby być wizażystka, pole do popisu duże. No ale to już sprawy wybiegające poza spektrum tego forum.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ale przeca backstage to backstage A my odeszliśmy od typowego backstage'u tymi wypowiedziami projektanta podczas czerni, przez co film trąci lekko komizmem i parodią, ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu. A przynajmniej tak mi się wydaje.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No to zacznij robić ambitniejsze rzeczy i nie marnuj się na jakieś bakstejdże czy filmy z dyskoteki, masz chłopie potencjał i do tego mało lat na karku więc zrób z tym coś sensownego. Powodzenia.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No już cośtam kiedyś takiego bardziej z rękoma i nogami robiłem...

Nielustrzankowo, archiwalnie :
    8. Ludzie Niezastąpieni
    9. Między Mostami
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A i jeszcze jeden materiał :
    10. Festung Posen 1945
    Współpraca z Poznan, I Love You (operator jednej z trzech kamer, widać której )
    Ostatnio edytowane przez micles ; 10-03-2011 o 20:54 Powód: Automerged Doublepost

Strona 6 z 27 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów