Pokaż wyniki od 11 do 20 z 264

Wątek: [micles] BEZ3MANKI Productions

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    02 - muzyka z głośników scenicznych - nie czytałem tego co podpisuję przy odbieraniu akredytacji, ale zakładam, że nie potrzebuję praw na wrzucanie do sieci tego, co mógłbym nagrać nawet i spoza terenu imprezy (chodzi mi tu konkretnie o dźwięk), bez biletu i akredytacji
    Przepraszam że wtrącę swoje trzy grosze ale nie bardzo tak możesz robić. Trzeba mieć zgodę na takie nagranie - bo to jest nagranie.

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    P.S.
    Biorąc pod uwagę to jaki procent kosztów hollywoodzkich produkcji stanowi wykupienie praw autorskich do jednej piosenki, proporcjonalnie kwota którą musielibyśmy zapłacić dąży do zera. Nie zarabiam = nie płacę. Niska szkodliwość czynu = zdjęcie wykorzystanej muzyki z neta + przeprosiny. I tego się trzymam.
    Ale się lansujesz publicznie. Ja bym mógł jeszcze zrozumieć gdyby chodziło o tzw. domowy użytek to takie podejście ujdzie ale jeśli takie materiały publikujesz to płacz i płać. Oczywiście pisząc ''płać'' mam na myśli zgodę na użycie utworu niekoniecznie płacenie dosłowne.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 10-02-2011 o 10:49
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów