mam dziwne wrazenie, ze w 80% ujec ostrosc jest ustawiona na za ludzmi![]()
mam dziwne wrazenie, ze w 80% ujec ostrosc jest ustawiona na za ludzmi![]()
Masz prawidłowe wrażenie :/
intro fajne!
W fotografii najważniejszy jest pomysł, dobre światło i jeszcze raz pieniądze.
Przed planszą, plansza, czy po planszy? To "po planszy" kręciliśmy tak na oko połowę całego czasu zdjęciowego. Wejście do tramwaju jednymi drzwiami i wyjście drugimi tyłem, z obiema rękoma zajętymi kontrolowaniem sprzętu i zachowanie przy tym odpowiedniego tempa i odległości od narratora było nie lada wyzwaniem, ale uparłem się że ma tak być, no i jest :P
to z tramwaju wyjście, tylko ze troche za szybko idziecie i ten koles jakos tak blebra bez zycia i w ogóle później ma masakryczną dykcję
przed logo też fajne takie intro backstejdżowe
i w ogóle te backstageowe wstawki są fajne
końcówka daje radę lepsze tempo
W fotografii najważniejszy jest pomysł, dobre światło i jeszcze raz pieniądze.
Ogólnie to wyszło z tego taka mocno amatorska zabawa. Wchodze w kadr jednego typa jak drugi przepytuje, wszystko na jedno kopyto, odrazu czuc brak obiektywizmu, czyli selekcja tylko glupich odpowiedzi, bieganie za ludzmi itd. Od tej strony to chyba najsłabsza wasza produkcja.
Prowadzący sam chyba by nie wiedział, poza tym "Kaponiera" to nazwa potoczna, która przyjęła się bardziej, niż prawdziwa nazwa, czyli rondo Kopernika. To tak, jak z "Ratajami" - a nie ma takiej dzielnicy czy osiedla "Rataje" ale wszyscy tak mówią.
O obiektywach wiem prawie wszystko
Dla mnie osobiście ten materiał był niczym innym jak testem Zooma w trudnych warunkach (dmuchało tak mocno że Glide się cały bujał), bo od początku czułem, że temat nie jest super błyskotliwy, ale pozostałym dwóm osobom zaangażowanym w produkcję zależało na wypuszczeniu filmu na tyle, że do tego doszło.Nie wiedziałby, bo nie mieszka tu od urodzenia, a jedynie od roku-dwóch. A na przykład taki zaitzev to już wiedział. Spotkaliśmy z chyba ze 4 osoby, które wiedziały.
bawicie się w "matura to bzdura"?
kurcze, ciągle jestem pod wrażeniem jakości tych filmów z lustrzanek
Dlaczego to takie długie??? Wytrzymałem do 3 minuty a dalej oglądałem już przeskokami. Skróciłbym to do dwóch może dwóch i pół minuty i przede wszystkim w montażu wyciąłbym w kółko zadawane pytanie "Kto to jest Kaponier". No i coś wam się z czasem poprzestawiało bo wstęp jest kręcony dużo później niż właściwa akcja co widać po kolorze nieba. Poza tym moim zdaniem za szerokie kadry. No ale nie miała to być ambitna produkcja więc nie ma co się nad nią pastwić![]()