Pokaż wyniki od 1 do 10 z 40

Wątek: nie cackajcie tak sprzetu....

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Takie traktowanie sprzętu to czysta głupota i nie ma sie czym chwalić
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Takie traktowanie sprzętu to czysta głupota i nie ma sie czym chwalić
    Dla niektórych to narzędzie pracy a nie onanistycznego kultu.
    Body z serii 1D z podpiętym uszczelnionym szkłem nie bałbym się ubabrać w błocie. Wiele puszek jest tak traktowane i działa. Przykładowo repo rajdowi - często deszcz/błoto albo piach i kurz i wszystko działa.
    Bez przesady.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Dla niektórych to narzędzie pracy a nie onanistycznego kultu.
    Body z serii 1D z podpiętym uszczelnionym szkłem nie bałbym się ubabrać w błocie. Wiele puszek jest tak traktowane i działa. Przykładowo repo rajdowi - często deszcz/błoto albo piach i kurz i wszystko działa.
    Bez przesady.
    Nie traktuję swojego sprzętu przesadnie delikatnie. Nie jestem tez onanistacznie usposobiony, ale wrzucenie sprzetu za niemałą kasę w bloto uważam za grubą przesadę. Co w tym takiego śmiesznego ? Co innego jak sprzęt sie upaćka w trakcie robienia fajnych ujęć a co innego celowo Dla jednych to zabawa, dla innych obiekt marzeń.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Nie traktuję swojego sprzętu przesadnie delikatnie. Nie jestem tez onanistacznie usposobiony, ale wrzucenie sprzetu za niemałą kasę w bloto uważam za grubą przesadę. Co w tym takiego śmiesznego ? Co innego jak sprzęt sie upaćka w trakcie robienia fajnych ujęć a co innego celowo Dla jednych to zabawa, dla innych obiekt marzeń.
    A skąd wiesz, że ktoś nie ubrudził aparatu podczas robienia ciekawych i interesujących zdjęć dla niego? seria reporterska jest przygotowana na takie "zabawy".

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat spod zdjęcia upaćkanego D3:
    Romy, this is my idea of getting muddy. Anything for the shot!
    Biorąc pod uwagę kilka wcześniejszych zdjęć wnioskuję, że koleś pewnie był na jakiejś nasiadówce na ptasiory, zdarzyła się okazja na dobre foty to wlazł ze sprzętem w błoto. Więc gdzie tu działanie celowe?
    Wątek rozpoczyna się fotami sprzętu fotografa NG który na pewno nie uwalił se sprzętu "od tak".
    Póki co pracowałem jedynie w deszczu, jeszcze 40D z 70-200. Trochę zmokło, ale trudno. CO miałem powiedzieć klientowi? "Sorki zaczęło padać, zwijam się".
    Cokolwiek zarzucone na sprzęt i jazda dalej. Uszczelki po coś są. Najważniejsze żeby chronić bagnet (jeżeli nie używasz uszczelnianego szkła). Komory baterii oraz CF mają taką uszczelkę, że deszcz czy błoto nie są straszne.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Uprawnienia umieszczania postów