Pokaż wyniki od 21 do 30 z 75

Wątek: Dlaczego jest mało ofert sprzedaży 5d, 40d i 50d

Widok wątkowy

Uzależniony Awatar pawciolbn
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez El_Mo Zobacz posta
    ...nie mogę się nadziwić jednemu zjawisku. 50D używane w cenie nowego 60D?
    nie no aż tak kolorowo to nie jest - znalazłem tylko jeden (i to "dziwny") przykład http://allegro.pl/canon-eos-50d-nowy...467407278.html. Ja swoje niespełna roczne body z oryginalnym Gripem odsprzedałem na Allegro za 3100 - grip i body na gwarancji przez około półtorej miesiąca. Nie żałuje, chociaż troszkę mało wyczesałem - zwłaszcza jeśli chodzi o sam grip za który dałem ponad 600zł, ale mam od kolegi Siudyma 5DII w eleganckim stanie - dzięki Siudym

Cytat Zamieszczone przez El_Mo Zobacz posta
    ...(60D) to inny aparat, gorszy itp. mi się wydaje że zwykle lepiej mieć nowy model na gwarancji niż body, którego przeszłości nie znasz. Jeżeli cena jest taka sama, naprostujcie mnie jeżeli się mylę...
    nie, oczywiście masz rację, że kupowanie używek wiąże się z jakimś ryzykiem - mój przykład - wydałem kupę kasy na używane body, ale właśnie - jak w jakiś sposób potwierdzasz wiarygodność źródła - ryzyko staje się mniejsze. A i jeszcze.. co innego mieć używkę jeszcze na gwarancji - do mnie też się dobijali, pytali itp. Ale już jak szukałem 5DmkI to i ja dopytywałem. Znaleźć 40D czy 50D w dobrym stanie za dobre pieniądze to można z dwóch powodów - albo ktoś, tak jak ja - wymienia na FF i pozbywa się, albo gdzieś zachomikował jako zapas, może w studiu. A sprzyja temu, że coraz więcej ofert 5DmkI pojawia się, raz - w rozsądnej cenie, dwa - nie zjechane. Za niespełna 4000-4500 (to już dużo) można mieć mkI z przebiegiem do 30tys.. Baaa... miałem brać za 3600 z gripem i 5 bateryjkami z przebiegiem 42000 (była niedawno aukcja). Sprzedajesz za 2800 cropa, dokładasz i masz zadbane FF. Nawet jak wymienisz spust, czy mirror-boxa - dokładasz troszkę i masz niemal nowe body - nowe w sensie "z mniej zużytymi niektórymi elementami", którego już część historii znasz.

Ja z perspektywy 3 tyg. troszkę żałuję pozbycia się cropa, ale dla mnie to była kwestia mieć lub nie mieć FF, a to dla mnie był już rok temu cel, którego nie udało się ziścić.

A co do "gorszości" 60D - to ewolucja w inną stronę, podobnie jak 7D i zobacz jak od premiery 60D potaniało. Większość posiadaczy 30-50D nawet nie myśli o zmianie, bo nie widzi po prostu sensu, a też wielu nowych Canonowców doczytuje i wybiera poprzednie cropy. Dlaczego? Nie wiem
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez dzidofon Zobacz posta
    ..
    A jaką kwotę można uzyskać? Oczywiście za egzemplarz z bardzo małym przebiegiem, mój (może ktoś nie uwierzy) ma poniżej 5.000 klapnięć :-). Stan praktycznie sklepowy.
    w obecnej sytuacji najlepiej dodaj do giełdy na CB. jeśli Allegro to pokusiłbym się o cenę minimalną 2600-2700 - zależy co tam jeszcze masz.
    Ostatnio edytowane przez pawciolbn ; 18-02-2011 o 11:15 Powód: Automerged Doublepost
    5D+BGE4 | 5DII+BGE6 | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2L | Helios 2/58 | Metz58AF2.. kupa stafu i brak czasu... przerobiłem: 40D | 50D+BGE2N | 24-105/4L | 18-55 IS | 55-250 IS | 17-55/2.8 IS | 100-400L | S150-500 OS | S300-800HSM | 430EXII...

Uprawnienia umieszczania postów