Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Małe domowe studio.

Widok wątkowy

Bywalec Awatar soltysh
    Miasto
    gdzieś na Śląsku

Domyślnie

termoman1256 stałem przed podobnym dylematem jakieś 1,5 miesiąca temu. Na początek duuuuużo czytałem i za przeważającą opinią zdecydowałem się na światło błyskowe, trochę droższe, ale daje znacznie więcej możliwości. Drugie pytanie na które musisz sobie odpowiedzieć, a nie zostało jeszcze dotychczas wspomniane to jak często planujesz wykorzystywać owe studio
    Jak ma to być małe, amatorskie studio, które będziesz wykorzystywał sporadycznie to masz 2 opcje:
    1. wynajmuj studio - wtedy masz lepsze narzędzie, ale na dłuższą metę koszt będzie większy
    2. kupujesz tanią chińszczyznę i nie przejmujesz się tym co pisze Patryk_mirek
    Jeśli natomiast planujesz "błyskać" dużo i często wtedy proponuję się zastosować do słów Patryk_mirek, bo będzie warto.

Ja osobiście wybrałem wariant kupuję tanią chińszczyznę i na chwilę obecną jestem zadowolony :-D. Do tego jeszcze dokupiłem sobie zestaw teł. Rezultaty i ustawienie możesz podejrzeć w tym poście w mojej galerii. Wiem już teraz, że nie są idealne i pewnie droższe = lepsze, ale na chwilę obecną to mi starcza.
    A jak co to sprzedam i kupię inne :-D
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Zapomniałem dodać, że tutaj toczy się dłuższa dysputa na temat mini studia, choć tam budżet jest troszku większy. Niemniej jednak warto przyjrzeć się na co polecają zwracać uwagę
    Ostatnio edytowane przez soltysh ; 10-02-2011 o 12:27 Powód: Automerged Doublepost
    EOS 550D / T17-50 2.8 VC / C50 1.8 / C18-55 3,5-5,6 / C430EX

Uprawnienia umieszczania postów