Pokaż wyniki od 1 do 10 z 56

Wątek: photorent.pl Polecam Wypożyczalnię !!!

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    No właśnie jak to jest z ubezpieczeniem takiego przedsięwzięcia?
    Sam mam ubezpieczony sprzęt np. właśnie od kradzieży.
    Jest to sprzęt firmowy ale ubezpieczenie obowiązuje poza firmą bo jest to sprzęt "mobilny".?
    Odpowiem Tobie z autopsji. Prosto, bez zbędnych sformułowań prawnych.
    Jeśli wyrwą Ci na ulicy z ręki, ukradną z kościelnej ławy, z tylnego siedzenia auta - zapomnij. Jeśli przyłoży Ci pistolet do głowy i grzecznie poprosi o torbę to lepiej na odchodne poproś, żeby Cię postrzelił delikatnie w rękę bo inaczej z ubezpieczenia nici Z auta mogą ukraść tylko z zamkniętego bagażnika robiąc przy okazji widoczne szkody dostając się do niego. Jeśli nie będzie widocznych oznak włamania do bagażnika - zapomnij o ubezpieczeniu. Podobnie jak z mieszkaniem - muszą być widoczne oznaki włamania, nie możesz sobie gościa ot tak wpuścić bo z ubezpieczenia nici

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Odpowiem Tobie z autopsji. Prosto, bez zbędnych sformułowań prawnych.
    Jeśli wyrwą Ci na ulicy z ręki, ukradną z kościelnej ławy, z tylnego siedzenia auta - zapomnij. Jeśli przyłoży Ci pistolet do głowy i grzecznie poprosi o torbę to lepiej na odchodne poproś, żeby Cię postrzelił delikatnie w rękę bo inaczej z ubezpieczenia nici Z auta mogą ukraść tylko z zamkniętego bagażnika robiąc przy okazji widoczne szkody dostając się do niego. Jeśli nie będzie widocznych oznak włamania do bagażnika - zapomnij o ubezpieczeniu. Podobnie jak z mieszkaniem - muszą być widoczne oznaki włamania, nie możesz sobie gościa ot tak wpuścić bo z ubezpieczenia nici
    No nie wiem 3razy się pytałem jak podpisywałem umowę. Wybierałem różne opcje - już nie pamiętam jakie bo było to 2lata temu.
    W każdym razie pytałem czy jak mi wyrwą z reki, zerwą z szyi na ulicy to dostanę pieniądze. Pani jak najbardziej potwierdziła, gdyż nie jest to kradzież a rozbój (bo użyto wobec Ciebie siły) jeżeli zostawisz na ławce w parku, ktoś podbiegnie i weźmie to wtedy ubezpieczenie nie działa. Oczywiście najlepiej mieć świadka, a jeszcze lepiej nie jednego... W dodatku też mam taką opcję, że jak mi ktoś uszkodzi - ale tu już musi być udowodnione celowe działanie to też ubezpieczenie działa. W mieszkaniu (które jest siedzibą firmy) też obowiązuje ubezpieczenie, jeżeli sprzęt np. spłonie razem z mieszkaniem czy też do mieszkania nastąpi włamanie.
    O samochodzie nie wiem bo wtedy nie miałem to nie pytałem.

P.S. z pistoletem to też nieprawda, bo użycie wobec Ciebie jakiejkolwiek broni też już podchodzi pod rozbój. (broń jest środkiem przymusu-siły)
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    W każdym razie pytałem czy jak mi wyrwą z reki, zerwą z szyi na ulicy to dostanę pieniądze. Pani jak najbardziej potwierdziła, gdyż nie jest to kradzież a rozbój (bo użyto wobec Ciebie siły) jeżeli zostawisz na ławce w parku, ktoś podbiegnie i weźmie to wtedy ubezpieczenie nie działa
    A jaka niby jest różnica między wyrwaniem Ci z ręki na ulicy a kradzieżą z ławki w parku? Pamiętaj, że skoro będzie czyn rozbójniczy to ubezpieczeniowy rzeczoznawca będzie musiał to po czymś stweirdzić. Policja również. Nie wystarczy proste "Panie policjancie, no podbiegł i mi wyrwał z ręki". Przerabiałem to osobiście...
    Pani z ubezpieczalni pewnie przytaknie na każde Twoje pytanie, żeby tylko wydoić Cię ze składki... smutna prawda na rynku ubezpieczeniowym. Sprawdź lepiej w OWU bo Pani nie ma co słuchać.

W dodatku też mam taką opcję, że jak mi ktoś uszkodzi - ale tu już musi być udowodnione celowe działanie to też ubezpieczenie działa. W mieszkaniu (które jest siedzibą firmy) też obowiązuje ubezpieczenie, jeżeli sprzęt np. spłonie razem z mieszkaniem czy też do mieszkania nastąpi włamanie.
    I tu podobnie jak z czynem na osobie - musi być widoczny ślad czynu rozbójniczego. Jeśli nie będzie widocznych śladów włamania bo np zostawiłeś otwarte drzwi to również klapa także włamanie włamaniu nie równe....

P.S. z pistoletem to też nieprawda, bo użycie wobec Ciebie jakiejkolwiek broni też już podchodzi pod rozbój. (broń jest środkiem przymusu-siły)
    ale co niby nieprawda? nie zrozumiałeś chyba co chciałem Tobie przekazać...

Ok, EOT bo śmiecimy tu koledze w wątku.

Uprawnienia umieszczania postów