Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 56

Wątek: photorent.pl Polecam Wypożyczalnię !!!

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Najprościej to chyba pobierać zabezpieczenie w formie weksla na okaziciela. Tak robią firmy oferujące usługi internetowe w zamian za powierzony sprzęt i jakoś to funkcjonuje
    Czytałeś tego posta na forum nikoniarzy? Przecież gość posługiwał się fałszywymi dokumentami...
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    No właśnie jak to jest z ubezpieczeniem takiego przedsięwzięcia?
    Sam mam ubezpieczony sprzęt np. właśnie od kradzieży.
    Jest to sprzęt firmowy ale ubezpieczenie obowiązuje poza firmą bo jest to sprzęt "mobilny".?
    Odpowiem Tobie z autopsji. Prosto, bez zbędnych sformułowań prawnych.
    Jeśli wyrwą Ci na ulicy z ręki, ukradną z kościelnej ławy, z tylnego siedzenia auta - zapomnij. Jeśli przyłoży Ci pistolet do głowy i grzecznie poprosi o torbę to lepiej na odchodne poproś, żeby Cię postrzelił delikatnie w rękę bo inaczej z ubezpieczenia nici Z auta mogą ukraść tylko z zamkniętego bagażnika robiąc przy okazji widoczne szkody dostając się do niego. Jeśli nie będzie widocznych oznak włamania do bagażnika - zapomnij o ubezpieczeniu. Podobnie jak z mieszkaniem - muszą być widoczne oznaki włamania, nie możesz sobie gościa ot tak wpuścić bo z ubezpieczenia nici

Dopiero zaczyna

Domyślnie Wypożyczalnia sprzętu fotograficnzego - Wrocław

Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda kwestia wypożyczalni sprzętu foto we Wrocławiu? Czy poza punktem na Odrzańskiej jest jeszcze inna alternatywa?

Dziękuję!

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Odpowiem Tobie z autopsji. Prosto, bez zbędnych sformułowań prawnych.
    Jeśli wyrwą Ci na ulicy z ręki, ukradną z kościelnej ławy, z tylnego siedzenia auta - zapomnij. Jeśli przyłoży Ci pistolet do głowy i grzecznie poprosi o torbę to lepiej na odchodne poproś, żeby Cię postrzelił delikatnie w rękę bo inaczej z ubezpieczenia nici Z auta mogą ukraść tylko z zamkniętego bagażnika robiąc przy okazji widoczne szkody dostając się do niego. Jeśli nie będzie widocznych oznak włamania do bagażnika - zapomnij o ubezpieczeniu. Podobnie jak z mieszkaniem - muszą być widoczne oznaki włamania, nie możesz sobie gościa ot tak wpuścić bo z ubezpieczenia nici
    No nie wiem 3razy się pytałem jak podpisywałem umowę. Wybierałem różne opcje - już nie pamiętam jakie bo było to 2lata temu.
    W każdym razie pytałem czy jak mi wyrwą z reki, zerwą z szyi na ulicy to dostanę pieniądze. Pani jak najbardziej potwierdziła, gdyż nie jest to kradzież a rozbój (bo użyto wobec Ciebie siły) jeżeli zostawisz na ławce w parku, ktoś podbiegnie i weźmie to wtedy ubezpieczenie nie działa. Oczywiście najlepiej mieć świadka, a jeszcze lepiej nie jednego... W dodatku też mam taką opcję, że jak mi ktoś uszkodzi - ale tu już musi być udowodnione celowe działanie to też ubezpieczenie działa. W mieszkaniu (które jest siedzibą firmy) też obowiązuje ubezpieczenie, jeżeli sprzęt np. spłonie razem z mieszkaniem czy też do mieszkania nastąpi włamanie.
    O samochodzie nie wiem bo wtedy nie miałem to nie pytałem.

P.S. z pistoletem to też nieprawda, bo użycie wobec Ciebie jakiejkolwiek broni też już podchodzi pod rozbój. (broń jest środkiem przymusu-siły)
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Uzależniony

Domyślnie

W każdym razie pytałem czy jak mi wyrwą z reki, zerwą z szyi na ulicy to dostanę pieniądze. Pani jak najbardziej potwierdziła, gdyż nie jest to kradzież a rozbój (bo użyto wobec Ciebie siły) jeżeli zostawisz na ławce w parku, ktoś podbiegnie i weźmie to wtedy ubezpieczenie nie działa
    A jaka niby jest różnica między wyrwaniem Ci z ręki na ulicy a kradzieżą z ławki w parku? Pamiętaj, że skoro będzie czyn rozbójniczy to ubezpieczeniowy rzeczoznawca będzie musiał to po czymś stweirdzić. Policja również. Nie wystarczy proste "Panie policjancie, no podbiegł i mi wyrwał z ręki". Przerabiałem to osobiście...
    Pani z ubezpieczalni pewnie przytaknie na każde Twoje pytanie, żeby tylko wydoić Cię ze składki... smutna prawda na rynku ubezpieczeniowym. Sprawdź lepiej w OWU bo Pani nie ma co słuchać.

W dodatku też mam taką opcję, że jak mi ktoś uszkodzi - ale tu już musi być udowodnione celowe działanie to też ubezpieczenie działa. W mieszkaniu (które jest siedzibą firmy) też obowiązuje ubezpieczenie, jeżeli sprzęt np. spłonie razem z mieszkaniem czy też do mieszkania nastąpi włamanie.
    I tu podobnie jak z czynem na osobie - musi być widoczny ślad czynu rozbójniczego. Jeśli nie będzie widocznych śladów włamania bo np zostawiłeś otwarte drzwi to również klapa także włamanie włamaniu nie równe....

P.S. z pistoletem to też nieprawda, bo użycie wobec Ciebie jakiejkolwiek broni też już podchodzi pod rozbój. (broń jest środkiem przymusu-siły)
    ale co niby nieprawda? nie zrozumiałeś chyba co chciałem Tobie przekazać...

Ok, EOT bo śmiecimy tu koledze w wątku.

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

trudny biznes :/ trzeba strasznie uważać na oszustów , weryfikacja dokumentów też nie jest prosta zapewne... swego czasu czytałem o jakimś gangu wyłudzającym niewielkie pozyczki "na słupa" - brali gościa z bramy , przygotowywali go... i jak się przed takim ustrzec ?:/ szczęście w nieszczęściu że zakosili tylko jeden obiektyw...

Bywalec
    Miasto
    Radom/Warszawa

Domyślnie

Gdyby ktoś był zainteresowany, wprowadziłem właśnie karty stałego klienta:
    http://photorent.pl/blog/2011/10/karta-stalego-klienta

A już w najbliższym czasie kolejne inwestycje.

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

No ja za 2tygodnie będę mógł się przekonać o jakości wypożyczalni, tylko nie wiem czy dobrze robię wypożyczając 85L - jak się zakocham, to co na to mój portfel??
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Czytałeś tego posta na forum nikoniarzy? Przecież gość posługiwał się fałszywymi dokumentami...
    No nie czytałem niestety ale nie każdego wypożyczającego stać na kaucję w wysokości wartości wypozyczanego sprzętu. Jakbym miał tyle pieniędzy, to bym go poprostu kupił ( najlepiej uzywkę ), przetestował a potem ew. odsprzedał bez większej utraty wartości
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No ja za 2tygodnie będę mógł się przekonać o jakości wypożyczalni, tylko nie wiem czy dobrze robię wypożyczając 85L - jak się zakocham, to co na to mój portfel??
    Portfel troche schudnie a miłość ... bezcenna
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów