Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 38

Wątek: Focenie w przedszkolu

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kami74
    Zamierzam pozyczyć 350d+EX580 i zrobić konkurencje panu wynajetemu fotografowi
    ale nieladnie :eek:

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Konkurencje w sensie mojego dziecka. Inne niech pstryka i spredaje po 15 PLN, absolutnie nie chcę go pozbawiać chleba.
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer
    ale nieladnie :eek:
    jak to nieladnie, konkurencja jest zdrowa :-), bo klient dostaje lepsze zdjecia(moze wybrac)

Początki nałogu

Domyślnie

Witajcie,
    moja odpowiedź będzie jakby z drugiej strony. Otóż jestem matką i niejdnego fotografa juz w życiu swojego dziecka przeżyłam, o niejednym z innymi matkami rozmawiałam. Oto garść przemyśleń.
    1. Fotografia jest miłą pamiątką pod warunkiem że jest zrobiona dobrze i moja pociecha jest na tej fotce podobna do siebie.
    2. Taka akcja ma sens pod warunkiem że ktoś powiadomi wcześniej rodziców że przychodzi fotograf i będzie robić dzieciakom fotki - wtedy ubieram dziecko w ciuszki w których mu dobrze, może nie te najbardziej sprane i powyciągane.
    3. Pan fotograf razem z nauczycielką doglądnie czy dzieci nie są zmazane, nie mają resztek jedzenia na buzi itp
    4. Pan fotograf dopilnuje aby dzieci były fotografowane w sposób planowy a nie byle jak byle szybko i na byle jakim tle.
    5. I wreszcie to nie może być tak, że powyższe 4 warunki nie zostały spełnione i nagle pociecha przychodzi ze szkoły(przedszkola) i mówi "mama na jutro trzeba przynieść xxzł na zdjęcia"! Niestety w większości przypadków tak to działa. Ja kilkakrotnie takie zdjęcia nabyłam, może w dwóch przypadkach byłam zadowolona z efektu w pozostałych -... tragedia (głównie zaniedbania1,2,3,4). Postanowiłam być stanowcza i asertywna - więcej nie kupuje kota w worku!
    Zatem rozumiem, że masz to załatwione w taki czy inny sposób z przedszkolem ale nie zapomnij, że przedszkole to bardziej dzieci i ich rodzice a nie Panie nauczycielki czy dyrekcja....i dobrze było by się upewnić, że wolą rodziców jest taka sesja pamiątkowych fotek, uściślić jak sobie to wyobrażają, oraz ile są skłonni zapłacić (Ty podaj cenę - zobaczysz jaki będzie odzew).
    TOKIN(ka)

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Popieram w całej rozciągłości:grin: . Przerobiłem te problemy w szkole podstawowej syna. Ilość zdjęć na maksa, z jakością bywało różnie.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Coś już napisał Awatar Rootsman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOKIN
    Witajcie,
    moja odpowiedź będzie jakby z drugiej strony. Otóż jestem matką i niejdnego fotografa juz w życiu swojego dziecka przeżyłam, o niejednym z innymi matkami rozmawiałam. Oto garść przemyśleń.
    1. Fotografia jest miłą pamiątką pod warunkiem że jest zrobiona dobrze i moja pociecha jest na tej fotce podobna do siebie.
    2. Taka akcja ma sens pod warunkiem że ktoś powiadomi wcześniej rodziców że przychodzi fotograf i będzie robić dzieciakom fotki - wtedy ubieram dziecko w ciuszki w których mu dobrze, może nie te najbardziej sprane i powyciągane.
    3. Pan fotograf razem z nauczycielką doglądnie czy dzieci nie są zmazane, nie mają resztek jedzenia na buzi itp
    4. Pan fotograf dopilnuje aby dzieci były fotografowane w sposób planowy a nie byle jak byle szybko i na byle jakim tle.
    5. I wreszcie to nie może być tak, że powyższe 4 warunki nie zostały spełnione i nagle pociecha przychodzi ze szkoły(przedszkola) i mówi "mama na jutro trzeba przynieść xxzł na zdjęcia"! Niestety w większości przypadków tak to działa. Ja kilkakrotnie takie zdjęcia nabyłam, może w dwóch przypadkach byłam zadowolona z efektu w pozostałych -... tragedia (głównie zaniedbania1,2,3,4). Postanowiłam być stanowcza i asertywna - więcej nie kupuje kota w worku!
    Zatem rozumiem, że masz to załatwione w taki czy inny sposób z przedszkolem ale nie zapomnij, że przedszkole to bardziej dzieci i ich rodzice a nie Panie nauczycielki czy dyrekcja....i dobrze było by się upewnić, że wolą rodziców jest taka sesja pamiątkowych fotek, uściślić jak sobie to wyobrażają, oraz ile są skłonni zapłacić (Ty podaj cenę - zobaczysz jaki będzie odzew).
    TOKIN(ka)
    Dziękuje ci bardzo za odpowiedź. Tego właśnie potrzebowałem.
    Na razie będe robił fotki przy okazji róznych imprez w przedszkolu. Można powiedzieć że to bardziej reporterskie zdjęcia :grin:
    Natomiast jeżeli wezme się za pozowane zdjęcia będe pamiętał o twoich radach. Nie jestem chałturnikiem i zależy mi żeby moja praca podobała się odbiorcą.

Bywalec Awatar PALOMBO
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

ROOTSMAN - POMYSŁ Z WYSTAWKĄ fotek jest wydaje mi się bardzo dobry .
    Bo nie wygląda to na wciskanie produktu ( co jes najgorsze )
    A apropo jakości - Byłem z dziećmi w wieliczce i tam w jednej z sal , przy szopkach solnych fotograf "kopalniany" robi zdjęcie grupowe i potem przesyła na adres przedszkola zdjęcie 15x21 i listę na zamówienie takiego zdjęcia .
    ( Robi CANONEM to i może to przeczyta ) ceni sobie fotkę 7 zł ale gdybym nie wiedział jak był sn ubrany to bym go nie rozpoznał ( szkoda mi 7 zeta żeby wam to pokazać ) zdjęcie jest niedoświetlone na dzieciach o jakieś 1 - 1,5 działki i nieostre . Dla mnie jest to poprostu ŻENADA
    20D , latarka i jakieś szkło

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PALOMBO
    ROOTSMAN - POMYSŁ Z WYSTAWKĄ fotek jest wydaje mi się bardzo dobry .

Z czym?!

Nie za duzo na "ustawki" chodzisz i ci sie pomylilo?

Bywalec Awatar PALOMBO
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Z czym?!

Nie za duzo na "ustawki" chodzisz i ci sie pomylilo?
    Vitez wiadomo że nie wystawias całej reporterki tylko częśc , ale chodzi o zainteresowanie rodzica a nie wciśnięcie mu fotki na zasadzie " mamo tato TRZEBA przynieść po xx zł na jutro za zdjęcie "
    20D , latarka i jakieś szkło

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PALOMBO
    Vitez wiadomo że nie wystawias całej reporterki tylko częśc , ale chodzi o zainteresowanie rodzica a nie wciśnięcie mu fotki na zasadzie " mamo tato TRZEBA przynieść po xx zł na jutro za zdjęcie "
    Nie zrozumiales aluzji...
    Chodzi o to ze mowi/pisze sie WYSTAWA a nie WYSTAWKA

No... chyba ze masz telefon w Heyah (juz tlumacze kolejna aluzje - obecnie trwa kampania reklamowa Heyah ze zdrabnianiem wszystkiego co sie da ).

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów