No widze że wreszcie zrozumiałes o co chodzi w watku - wymiana doswiadczen.
No widze że wreszcie zrozumiałes o co chodzi w watku - wymiana doswiadczen.
No tak. Tylko że jak jak robie dla przyjemności i z darmo to robie tak ja mnie się podoba. Jak nie podoba sie innym ? To cóż ich strata.
Ale jak robie za kasiorke to robie tak jak podoba się odbiorcy. Bo jak sie nie spodoba do dostane że szpica w du.. sko.
Więc tak czy inaczej porozmawiałbym z rodzicami.
Chyba że to "akcja" związana bezpośrednio z gwiazdką i mikołajem
Zdjęcia będe robił dla przedszkola na przeróżnych ważnych wydażeniach. Bedzie spory zbiór fotek niewykozystanych, które z pewnocia co poniektórzy rodzice będa chcieli posiadać. To nie jest tak ze musza je kupić.
Inna sprawa jest wtedy jak się robi kazdemu dziecku takie same zdjecia wkłada w albumik i stawia sie rodziców przed faktem dokonanym. Wtedy rzeczywiscie warto wiedziec jakie fotki najbardziej uciesza klientów.
Na razie biore się za ta częsc pracy która wiem ze wykonam dobrze i badam teren pod rozszeżenie oferty, miedzy innymi staram sie dowiedziec czegos od ludzi którzy maja doswiadczenie w branży.
No tam tym bardziej masz lepiej bo skoro robisz dla przedszkola to ustalasz co i jak z jedną osobą. A jesli dodatkowo masz okazje zarobić na "odrzutach" to tym lepiej.
Pomysłów można namnożyć ze 100 000. Tutaj nie da się chyba nic doradzić
Sprzętowo ? Nie było pytań z tej strony.
Pewnie kilka osób napisze że dzieci się szybko ruszają.Ameryki nie odkryją
![]()
Zamieszczone przez Rootsman
Olej rodziców. Oni są tyko portfelem.
Jak zrobisz zdjęcia które każdy dzieciak będzie chciał mieć to zaufaj mi one juz znajdą sposoby wywiercenia dziury w brzuchu rodzicą żeby je mieć![]()
Zamieszczone przez Driver
haha Podsunoles mi dobry pomysł.
Wytawa fotografi w przedszkolu. Jak dzieci zobacza fotki to napewno zacheca rodziców do ich zakupienia :grin:
tYLKO POWIEś JE W TAKIM MIEJSCU żEBY I DZIECI I RODZICE JE WIDZIELI .Zamieszczone przez Rootsman
20D , latarka i jakieś szkło
A tak poza tym to ja robie w przedszkolu tylko mikołjki i karnawał . zawsze rodzice są zadowoleni ( a ja przy okazji )
fotki robie w 13x18 z ramką na błysku pozowane z mikołajem a reszte w 10x15 też z ramką i jest COOL
20D , latarka i jakieś szkło
Jeśli chcesz zarobić zgrzej/zaklej zdjęcia w bardzo pogięte koszulki biurowe (te folijki na dokumenty). W zeszłym roku skanowałem taki wynalazek koledze z pracy. I nie bądź optymistą 25 PLN za zdjęcie to dla rodziców kosmos cenowy. Cytatów kolegi, któremu skanowałem nie będę przytaczał. Oczywiście moje próby skanowania zakończyły się niepowodzeniem.
the silence is deafening
W przedszkolu mojego syna zdjęcia chodza po 15 zł. Są OK ale...? Jutro są Jaselka i moje dziecie będzie aniołem. Zamierzam pozyczyć 350d+EX580 i zrobić konkurencje panu wynajetemu fotografowi
5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R![]()
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..