Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Bractwo Pif-Paf

Coś już napisał Awatar rob76
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

1h temu usłyszałem puk łup ślizg i syrenę.
    przed oknami robiło się niebiesko, dojeżdżały karetki, policja, straż.
    poszedłem zobaczyć co się stało - zobaczyłem i starczyło, zdjęć szybko odechciało się robić.

W TVN Warszawa napisali:
    http://www.tvnwarszawa.pl/ulice,news...-ii,64927.html

Wracając do Bractwa, reporterzy wojenni nie mogą myśleć, muszą dokumentować. Zadać tylko należy pytanie: gdzie jest ta granica, po przekroczeniu której ciężko już wrócić będąc nadal sobą?
    "nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pe.en.de Zobacz posta
    A, książki.
    To po co telewizja pcha tam fotoreporterów? Trzeba wysyłać tam pisarzy.
    Jadą tam różni ludzie, i czy Ci sie podoba czy nie telewizja wysyła tam reporterów żeby dać 15 sekundowy materiał wybrany pewnie z kilku godzin filmu, Natchwey czy ktoś inny na wystawie prezentuje pare zdjęć z tysiąca jakie tam zrobił, a Jagielski czy ktoś inny pisze książke 200 stron choć pewnie mógłby zapisać 1500 kartek. Do tego na tvp1, kultura, info ,tvp24 ,planete są filmy dokumentalne (raczej w nocy). Więc nie wciskaj kitu, że oni mają dawać w wiadomościach czy innych serwisach 30 minutowy film o walkach w Egipcie czy innym wydarzeniu bo nie dadzą, ponieważ nie tylko to sie dzieje na świecie. Zresztą jeśli obce Ci są literki w książkach i bazujesz tylko na ruchomych, bądź nie obrazkach to łącze się w bólu i rozczarowaniu.

PZDRO!
    To tylko zabawa...nie spinajcie się...

Początki nałogu Awatar pe.en.de
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jahjah1986 Zobacz posta
    Jadą tam różni ludzie, i czy Ci sie podoba czy nie telewizja wysyła tam reporterów żeby dać 15 sekundowy materiał wybrany pewnie z kilku godzin filmu, Natchwey czy ktoś inny na wystawie prezentuje pare zdjęć z tysiąca jakie tam zrobił, a Jagielski czy ktoś inny pisze książke 200 stron choć pewnie mógłby zapisać 1500 kartek. Do tego na tvp1, kultura, info ,tvp24 ,planete są filmy dokumentalne (raczej w nocy). Więc nie wciskaj kitu, że oni mają dawać w wiadomościach czy innych serwisach 30 minutowy film o walkach w Egipcie czy innym wydarzeniu bo nie dadzą, ponieważ nie tylko to sie dzieje na świecie. Zresztą jeśli obce Ci są literki w książkach i bazujesz tylko na ruchomych, bądź nie obrazkach to łącze się w bólu i rozczarowaniu.

PZDRO!
    Może wyrażam się w sposób zbyt skomplikowany i dlatego dostaję tak dziwne odpowiedzi.
    Chodzi o to że telewizja i tak pokazuje kilka godzin reportażu z afganistanu lub innych miejsc ale na te kilka godzin składa się 15 sekund w kółko odtwarzanych.
    A co z pozostałą częścią materiału?
    Czyżby służyć miał on tylko wywiadowi wojskowemu?
    Bo jeżeli tak, to reporterzy powinni nosić inne miano na wojnie.
    Starając się być obiektywnym, wyrażam jednak subiektywną opinę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pe.en.de Zobacz posta
    Może wyrażam się w sposób zbyt skomplikowany i dlatego dostaję tak dziwne odpowiedzi.
    Chodzi o to że telewizja i tak pokazuje kilka godzin reportażu z afganistanu lub innych miejsc ale na te kilka godzin składa się 15 sekund w kółko odtwarzanych.
    A co z pozostałą częścią materiału?
    Czyżby służyć miał on tylko wywiadowi wojskowemu?
    Bo jeżeli tak, to reporterzy powinni nosić inne miano na wojnie.
    OK. Może spróbuje inaczej i bardziej na temat. Według mnie (specjalistą nie jestem) to jest tak, że telewizja X wysyła reportera do Iraku, on daje im materiału ileś tam godzin, potem oni obrabiają te zdjęcia jak im sie podoba i jebut do wiadomości, tego samego dnia telewizja Y chce napomknąć coś na ten temat u siebie w wiadomościach więc kupuje te same zdjęcia już wyselekcjonowane i tym samym dostają gotowy materiał. Zresztą dograć komenatrz na balkonie hotelu pewnie każdy może, ale wejść z kamerą w tłum to już nie każdy chce...potem selekcja materiału na krótką wzmianke a reszta sru do archiwum bo niby co z tym zrobić .... za 10 lat ktoś odnajdzie w archiwum i zrobią dokument dla przyszłych pokoleń....

Bywalec
    Miasto
    Pommern

Domyślnie

Panowie, artykuł jest o FOTOREPORTERACH, nie wnikajmy w kuchnie pracy ekip telewizyjnych. Niesie pewnie nie mniejsze niebezpieczeństwa a efekty pracy też są inne.
    EOS 5, 500N, 400D, 50D

Domyślnie

Ok. Delikatnie zmieniliśmy temat ale już ciiii

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów