Strona 12 z 19 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 182

Wątek: Canon EOS 600D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    jedynie kit masakra bzzzzzzyt-bzyyyt, no ale to wiadomo. i za chiny nie byłem w stanie zauważyć działania IS w tym szkle. on tam jest czy nie? czy pstryczek tak tylko sobie dali?

Proponuję podpiąć tamrona 17-50 (tego bez stabilizacji) ten to hałasuje ale prawdę mówiąc przeszkadza tylko czasami
    Stabilizacja na pewno działa, w tych kitach jest to stosunkowo ciche - plastik tłumi :-D

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    po tej zabawie wziąłem do ręki 60D z 17-85 - geee, jaki był - w porównaniu - ciężki i niewygodny (bez gripa) - a robił dokładnie to samo :wink:

wniosek lepiej kupić 600 i lepsze szkło
    D400+grip, tamron 17-50 2.8, canon 70-200 2.8, canon 18-55 (kit), jakieś CCCP

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andmar Zobacz posta
    Proponuję podpiąć tamrona 17-50 (tego bez stabilizacji) ten to hałasuje
    tia... :wink:

Cytat Zamieszczone przez andmar Zobacz posta
    wniosek lepiej kupić 600 i lepsze szkło
    dziś znów pół dnia 'musiałem' bawić się kolejnym 600D, ale już wziąłem swoje szkła, głównie stałki. aparat sprawia naprawdę bardzo pozytywne wrażenie, choć wciąż jest to wyraźnie seria xxxD (chodzi głownie o tylne przyciski i brak kółka). ale np. okleina i ogólnie chwyt aparatu są bardzo ok (w porównaniu np. do 500D).

generalnie nie było źle, jak zgram fotki z micro-SD'ków, to zobaczę wyniki.

jedno pytanie (bo sprzęt oczywiście przejmowany w locie i bez żadnych papierów) - jak w 600D sprawdza się szczegółowe informacje o baterii??

po krótkiej walce z podstawowymi ustawieniami (wyłączenie spawarki, redukcji cz.gał, podgląd, obrót, itp. itd.) wszystko dało się znaleźć, a to nie.

aaa, zdalne sterowanie ETTL bardzo ładnie działa - w pomieszczeniach nie zdarzył się ani jeden błędny strzał. miła rzecz.
    pozdro.,
    m.

Smile

chyba w wątku warto wspomnieć, że 600D zwyciężył w tym roku w kategorii „Europejski aparat 2011-2012”, wyróżnienie przyznało Europejskie Stowarzyszenie Technik Audiowizualnych (EISA)
    Canon 60D + C50mm f1.8 mm II + C17-85 mm is f4-5.6 + C430 EX II + Velbon Sherpa 600R + Camrock M130 + Canon HF200 + Emolux 0.45 + 4,8,8,16 SanDisk + Canon AE-1 Program + C FD 50mm 1.8 S.C. + C FD 135mm 1:3.5 S.C. + C FD 200mm 1:4 S.S.C. + Canon AE-1 + C155A...

Miasto
    Tarnów

Domyślnie Raw

Mam pytanko, czy w Canonie 600d można ustawić, aby RAWy robił nie z maksymalną rozdzielczością dostępną dla tej matrycy, tylko np 12 Mpix lub nawet 8Mpix?
    Kamil P.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez doogie10 Zobacz posta
    Mam pytanko, czy w Canonie 600d można ustawić, aby RAWy robił nie z maksymalną rozdzielczością dostępną dla tej matrycy, tylko np 12 Mpix lub nawet 8Mpix?
    Nie, tę możliwość ma dopiero 60D.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Ja akurat rozważam przesiadkę z Sony A33 na Canona 600d. I jednym z najważniejszych czynników jest właśnie uchylny ekran (który powinien właśnie wyglądać tak jak w Canonie) + oczywiście jakość zdjęć. Minusy Canona na korzyść Sony to tryb panoramy (którego zazdroszczą mi wszyscy użytkownicy dSLR, szybkość oraz tryb wideo. Największym punktem hamującym moją decyzje jest to ze niedawno nabyłem Sigmę 18-200 do sony oraz pieniądze, sprzedając a33 plus 2 obiektywy karta i torba powinienem dostać równowartość plus minus nowego Canona 600d z kitem. Czy warto sprzedać A33 i przenieść się na 600d.
    Ostatnio edytowane przez DuzaOgniskowa ; 21-09-2011 o 17:25
    Canon 600D

Początki nałogu Awatar OrzelPiotr
    Miasto
    St-ce

Domyślnie

Jeśli znaczenie mają takie kwestie jak tryb panoramy, szybki af podczas filmowania, 7fps na mf - to nie warto zmieniać.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DuzaOgniskowa Zobacz posta
    Minusy Canona na korzyść Sony to tryb panoramy (którego zazdroszczą mi wszyscy użytkownicy dSLR, szybkość oraz tryb wideo.
    Ja panoramy sklejam w Hugin (darmowy). Funkcja zintegrowana w lustrzance nie bardzo może się z tym równać.
    Szybkość seryjna faktycznie na plus Sony w tym konkretnym zestawieniu.
    Co do trybu wideo trzeba wskazać na cyfrowy zoom w 600D.

Domyślnie

A jak z jakością zdjęć - mi czegoś w A33 brak pstrykam w rawach i nie raz to co widzę to aż strach gadać (a nie jedno krotnie patrząc na suche fotki z Canonów kopara opada[mam na myśli fotki z kitem itp] w stosunku do A33). W sumie potrzebuje bardzo takiego ekranu jak w 600d. I właśnie się zastanawiam czy nie sprzedać całego zestawy było by akurat na 600d z kitem czyli jakieś 2500zl. A do 600d kupił bym jakiś kompakt z panoramą i FullHD i wszystko było by uzupełnione.

P.S - Może ktoś mi wyśle jakieś jego zdaniem najgorsze fotki z 600d. Pozdrawiam

Chodź osoby siedzące w temacie wiedzą że SLT w jakiej wykonana jest A33 charakteryzuje się utratą 1/3Ev oraz posiada bardzo kiepskiej jakości elektroniczny wizjer.
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 07-11-2011 o 19:25
    Canon 600D

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Chyba się zdecyduje na przesiadkę z 300D po chyba 7 latach.
    W MM jest u mnie z kitowym obiektywem za 2549 zł , to chyba bardzo dobra cena jest

Weekend daje sobie do namysłu.

Strona 12 z 19 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów