Strona 3 z 19 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 182

Wątek: Canon EOS 600D

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drfidel Zobacz posta
    Lubię takie opinie malkontentów. Czego oczekiwałeś ?? Mikrofalówki ?? Latarki?? Może przenośnej toalety ?
    Malkontenta to ty z siebie robisz, ten aparat mało wnosi w stosunku do 550D. Takie są realia a nie malkontenctwo. To canon odgrzewa kotlety, zamiast realnie działać.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Ruchomy ekranik to naprawdę przydatna rzecz, fajnie że go dali, tyle że to już powinno 2 lata temu się pojawić...
    Ostatnio edytowane przez Ernest_DLRS ; 08-02-2011 o 10:35 Powód: Automerged Doublepost
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Zablokowany

Domyślnie

[QUOTE=Ernest_DLRS;931578]... To canon odgrzewa kotlety, zamiast realnie działać....QUOTE]

Idź, pokaż im jak to się robi : D

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

no i się zaczyna wojna na kotlety
    tak poważanie to chyba nie ma o co sporu toczyć, każdy wypowiada swoje zdanie,

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ale ja się tak zastanawiam jakiej rewolucji się niektórzy spodziewali w tym body?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ale ja się tak zastanawiam jakiej rewolucji się niektórzy spodziewali w tym body?
    pełnej klaty i autofokusa z 1D mark IV
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez polm Zobacz posta
    No to jest duża zaleta tego aparatu, ale nie jestem pewny, czy to na całym zakresie 3x - 10x będzie full hd. W specyfikacji jest trochę mętnie -> crop płynny 3x do 10x. Przy full hd, to nie da się otrzymać 10x z 18mpix bez interpolacji pixeli. Max przy full hd to 2,7x pixel do pixela.
    Pewnie 10x wyszło im z takiego rachunku:
    18,7 mln pikseli podzielili przez 2 mln (czyli full hd) i wynik zaokrąglili sobie do 10
    Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Niestety Canon przyzwyczaił nas, że na rewolucję nie ma co liczyć. Rewolucyjna mogłaby być np. nowa matryca, ale takie nowinki najpierw lądują w aparatach typu 7d, a potem w tych z niżej półki. Osobiście - przy okazji premiery nowych puszek, liczę że wreszcie pojawi się DPP z normalnym shadow/highlight. Więcej zmian matrycowo-software'owych przyniesie zapewne 7d II (stawiam na premierę we wrześniu na nowym PMA).
    Ostatnio edytowane przez jacula ; 08-02-2011 o 11:58 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ernest_DLRS Zobacz posta
    Ruchomy ekranik to naprawdę przydatna rzecz, fajnie że go dali, tyle że to już powinno 2 lata temu się pojawić...
    No to wielka racja. Dali by chociaż jakąś Panoramę GPS ale to już w 650. Pozdrawiam
    Dodam jeszcze że konkurencja w postaci Sony 580/560 ma 7kl/s (5kl/s). Gdyby tak dali tą panoramę i większą prędkość seryjną (Sony ma co prawda filmy AVCHD chyba 50 k/s) to nie miał bym wątpliwości co do 600d.
    Ostatnio edytowane przez REX ; 08-02-2011 o 12:25 Powód: Automerged Doublepost

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowalija Zobacz posta
    No to wielka racja. Dali by chociaż jakąś Panoramę GPS ale to już w 650. Pozdrawiam
    Dodam jeszcze że konkurencja w postaci Sony 580/560 ma 7kl/s (5kl/s). Gdyby tak dali tą panoramę i większą prędkość seryjną (Sony ma co prawda filmy AVCHD chyba 50 k/s) to nie miał bym wątpliwości co do 600d.
    Jaki problem kupic Sony ??

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drfidel Zobacz posta
    Cytat Zamieszczone przez Ernest_DLRS Zobacz posta
    ... To canon odgrzewa kotlety, zamiast realnie działać....
    Idź, pokaż im jak to się robi : D
    Jak to jak, to nie wiesz...??? Tylko większa rozdzielczość matrycy się liczy

Bez tego, to tylko odgrzewanie kotleta.

A tak na serio, to ja był bym szczęsliwy gdyby zakończył się wyścig na megapiksele,
    może wtedy zaczęli by coś innego usprawniać.

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    A tak na serio, to ja był bym szczęsliwy gdyby zakończył się wyścig na megapiksele, może wtedy zaczęli by coś innego usprawniać.
    Przecież zrobili IIIrzeciego Marka
    the silence is deafening

Strona 3 z 19 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów