Strona 13 z 19 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 182

Wątek: Canon EOS 600D

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zuk30 Zobacz posta
    Weekend daje sobie do namysłu.
    Czyli chyba go weźmiesz :wink:

Domyślnie

I ja nabyłem swoje 600d Ale jeszcze nie zdarzyłem się nim pobawić.
    Canon 600D

Domyślnie

sławienne bzzz bzzzz owszem, w 600 jest ogólnie aparat jak na klasę niższą spisuje się ok - jak zwykle obiektyw kitowy - do kitu ale można nim nawet cosik pstryknąć, osobiscie odstawilam do szafy ów kita jakby ktos mial pytania - zapraszam na priv.

Domyślnie

Witam
    Od trzech tygodni jestem posiadaczem Canona 600 D i przeczytałem nawet instrukcje ale nie znalazłem w niej jak i menu aparatu jakiejś pomocy ( ustawień) do robienia HDR może macie na to jakiś sposób
    pozdrawiam

Bywalec Awatar arekhit
    Miasto
    SANOK

Domyślnie

nie ma takich ustawien aby otrzymac gotowego hdr
    taki efekt robisz na komputerze przez poskladanie ze soba zdjec - niedoswietlonych i przeswietlonych
    Canon

Domyślnie

Tyle to wiem ale jak mam zrobić takie np. trzy zdjęcia
    Mocuje aparat na statywie odpalam samowyzwalacz ( 2s) robie zdjęcie, biorę aparat zmieniam czas na + robie kolejne zdjęcie, biorę aparat kolejna zmiana czasu na - samowyzwalacz i kolejna fotka ale z tego co się orientuje to wszystkie trzy powinny być zrobione w serii bez możliwości ruszenia aparatu ale jak to zrobić jeśli nie widzę takiej opcji w aparacie

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Masz w menu ustawienia AEB, ustawiasz korekcję ekspozycji -/0/+ (wartości odczytujesz z wyświetlacza, jako rozchodzące się od zera znaczniki, zmieniające się w miarę kręcenia pokrętełkiem), włączasz tryb seryjny i trzymasz wciśnięty spust, tak długo, aż zrobią się trzy zdjęcia. Najlepiej przy pomocy wężyka spustowego. Nie mam 600d, ale nie wyobrażam sobie, żeby w tej puszce było inaczej, niż w pozostałych.
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Domyślnie

Witam, jak intuicyjna jest obsługa przy nagrywaniu filmów w 600D, zastanawiam sie nad tym aparatem do robienia backstage'ów z warsztató i do prowadenia bloga, pracuje już głównie z kolodionem, wiec potrzebuje w wielu momentach ujęć na bardzo wysokim iso (praca w ciemni), a nie chce wydawac fortuny na jakieś kosmosy... jakies sugestie, porady?
    System Canon EOS Digital, System Hasselblad H (analog i cyfra) System Graflex 4x5 & 2x3
    Pkt 8 regulaminu forum

Domyślnie

Ja jestem zadowolony ze swojego 600d. Mam kitowy 18-135, do tego cokina z półkami i pełnymi i ładnie sobie radzi. Zastanawia mnie tylko, dlaczego od kilku dni na 1080p przy 24 fps lata mi beczka ciemnych pasków na nagraniach :/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    Masz w menu ustawienia AEB, ustawiasz korekcję ekspozycji -/0/+ (wartości odczytujesz z wyświetlacza, jako rozchodzące się od zera znaczniki, zmieniające się w miarę kręcenia pokrętełkiem), włączasz tryb seryjny i trzymasz wciśnięty spust, tak długo, aż zrobią się trzy zdjęcia. Najlepiej przy pomocy wężyka spustowego. Nie mam 600d, ale nie wyobrażam sobie, żeby w tej puszce było inaczej, niż w pozostałych.

Znalazłem, dzięki za pomoc

Strona 13 z 19 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów