D400+grip, tamron 17-50 2.8, canon 70-200 2.8, canon 18-55 (kit), jakieś CCCP
tia... :wink:
dziś znów pół dnia 'musiałem' bawić się kolejnym 600D, ale już wziąłem swoje szkła, głównie stałki. aparat sprawia naprawdę bardzo pozytywne wrażenie, choć wciąż jest to wyraźnie seria xxxD (chodzi głownie o tylne przyciski i brak kółka). ale np. okleina i ogólnie chwyt aparatu są bardzo ok (w porównaniu np. do 500D).
generalnie nie było źle, jak zgram fotki z micro-SD'ków, to zobaczę wyniki.
jedno pytanie (bo sprzęt oczywiście przejmowany w locie i bez żadnych papierów) - jak w 600D sprawdza się szczegółowe informacje o baterii??
po krótkiej walce z podstawowymi ustawieniami (wyłączenie spawarki, redukcji cz.gał, podgląd, obrót, itp. itd.) wszystko dało się znaleźć, a to nie.
aaa, zdalne sterowanie ETTL bardzo ładnie działa - w pomieszczeniach nie zdarzył się ani jeden błędny strzał. miła rzecz.![]()
pozdro.,
m.
Canon 60D + C50mm f1.8 mm II + C17-85 mm is f4-5.6 + C430 EX II + Velbon Sherpa 600R + Camrock M130 + Canon HF200 + Emolux 0.45 + 4,8,8,16 SanDisk + Canon AE-1 Program + C FD 50mm 1.8 S.C. + C FD 135mm 1:3.5 S.C. + C FD 200mm 1:4 S.S.C. + Canon AE-1 + C155A...
Mam pytanko, czy w Canonie 600d można ustawić, aby RAWy robił nie z maksymalną rozdzielczością dostępną dla tej matrycy, tylko np 12 Mpix lub nawet 8Mpix?
Kamil P.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ja akurat rozważam przesiadkę z Sony A33 na Canona 600d. I jednym z najważniejszych czynników jest właśnie uchylny ekran (który powinien właśnie wyglądać tak jak w Canonie) + oczywiście jakość zdjęć. Minusy Canona na korzyść Sony to tryb panoramy (którego zazdroszczą mi wszyscy użytkownicy dSLR, szybkość oraz tryb wideo. Największym punktem hamującym moją decyzje jest to ze niedawno nabyłem Sigmę 18-200 do sony oraz pieniądze, sprzedając a33 plus 2 obiektywy karta i torba powinienem dostać równowartość plus minus nowego Canona 600d z kitem. Czy warto sprzedać A33 i przenieść się na 600d.
Ostatnio edytowane przez DuzaOgniskowa ; 21-09-2011 o 17:25
Canon 600D
Jeśli znaczenie mają takie kwestie jak tryb panoramy, szybki af podczas filmowania, 7fps na mf - to nie warto zmieniać.
A jak z jakością zdjęć - mi czegoś w A33 brak pstrykam w rawach i nie raz to co widzę to aż strach gadać (a nie jedno krotnie patrząc na suche fotki z Canonów kopara opada[mam na myśli fotki z kitem itp] w stosunku do A33). W sumie potrzebuje bardzo takiego ekranu jak w 600d. I właśnie się zastanawiam czy nie sprzedać całego zestawy było by akurat na 600d z kitem czyli jakieś 2500zl. A do 600d kupił bym jakiś kompakt z panoramą i FullHD i wszystko było by uzupełnione.
P.S - Może ktoś mi wyśle jakieś jego zdaniem najgorsze fotki z 600d. Pozdrawiam
Chodź osoby siedzące w temacie wiedzą że SLT w jakiej wykonana jest A33 charakteryzuje się utratą 1/3Ev oraz posiada bardzo kiepskiej jakości elektroniczny wizjer.
Ostatnio edytowane przez Merde ; 07-11-2011 o 19:25
Canon 600D
Chyba się zdecyduje na przesiadkę z 300D po chyba 7 latach.
W MM jest u mnie z kitowym obiektywem za 2549 zł , to chyba bardzo dobra cena jest
Weekend daje sobie do namysłu.