"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."
Najwyraźniej w Canonie mają problem, czy aparat, który sam będzie robił najlepsze zdjęcia dać do entry, czy do pro...
Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!
Ciekawe jak ten nowy kit. Wizualnie dużo większy.
Echh.. przepraszam, na dp jest podpiety do 18-135. Teraz sie przyjrzalem i wersja II jest niemal identyczna jak poprzednia.
Jak przewidujecie, jak zmienią się w związku z pojawieniem się 600d ceny modeli 500 i 500 ??
Bo właśnie przymierzam się do 500 i teraz nie wiem czy nie poczekać. Jeśli ceny pójdą w dół to może warto. Z drugiej strony, czekać parę miesięcy, żeby dać 100 zł mniej...
Nie kit jest dużo większy tylko aparat jest "głębszy" ze względu na obracalno/otwieralny wyświetlaczek.
Z ciekawych rzeczy - płynne "full hd movie crop", coś co od początku powinno być dostępne (tak ja w pana gh2), a nie jakieś badziewne 640x480. Pewnie nowe firmware dodałoby tą funkcję do 60d/7d, ale zapewne pojawi się ona dopiero w 7d mk II/5d III
Co do nowych puszek: szkoda, że nasza ulubiona firma ma tak silną pozycję na rynku, że ciągle dostajemy odgrzewane kotlety...O bezlusterkowcu można chyba na razie zapomnieć.
Jak dla mnie, to bardzo pozytywne zmiany znajdzimy w 600D w stosunku do 550D - odchylany wyswietlacz (przy filmowaniu rewelacja), to jeszcze bezprzewodowe sterowanie lampami, całe szczęście że nie dołożyli pixeli a w dodatku przy tej cenie konkurencja oferuje sporo mniej![]()
Hurra!
Miałem kupować 550d, przeczytałem plotki o 600d, które teraz się potwierdziły - dobrze,*że się wstrzymałem.
Pytanie tylko na ile Canon wyceni 600d w PolsceW UK cena bardzo wysoka (akurat tą podawano w wielu miejscach), aczkolwiek 130Ł niższa niż 550d w dniu premiery. O cenach amerykańskich nie mamy co marzyć, chyba, żeby pomnożyć te ceny zamiast 3 to 4 razy ;-)
Na wejściu 600d z kitem bedzie kosztowal ok. 3,5 tys złotych.