Strona 15 z 19 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 182

Wątek: Canon EOS 600D

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekrowa Zobacz posta
    600D + manualne szkielka = miód...
    Nie. Porażka. Nijak ma się to, co widać w wizjerze do tego, co zobaczymy na komputerze
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Darx Zobacz posta
    Nie. Porażka. Nijak ma się to, co widać w wizjerze do tego, co zobaczymy na komputerze
    A jak się ma sprawa do wizjera 60D i tego co zobaczymy na komputerze?

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RAFAL_PAWLEWICZ Zobacz posta
    A jak się ma sprawa do wizjera 60D i tego co zobaczymy na komputerze?
    Mówię o ostrosci. Na 600d, ustawienie ostrosci, to porażka - zbyt ciemno i malo komfortowe.

Sent from my iPad using Tapatalk HD
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Domyślnie Odp: Canon EOS 600D

Na 600d, ustawienie ostrosci, to porażka - zbyt ciemno i malo komfortowe
    Ja na manualach używam LV. Powiekszam maksymalnie i można celować w główkę szpilki. Przez wizjer to tak jak piszesz, ciemność widze ciemność. W 600d podoba mi się to, że w końcu po latach pogrywania w kulki z klientami, Canon zaimplementował przyzwoicie funkcję AutoISO. Automat dobrze pilnuje czasu naświetlania i rozsądnie podbija czułość z działka 1/3 ev. Może kiedyś doczekamy czasów, że nie tylko jedynki będą prawidłowo mierzyły światło z manualnymi szkłami. Gibany wyświetlacz oszczędza mi tarzania się w runie leśnym przy robieniu makro. Ogólnie jestem zadowolony. Bardzo dobra malutka lustrzanka.
    5D 50/1.8 STM + 100/2.8 L IS USM

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Z wizjera w tym aparacie nie korzystam, skoro jest tak wypasiony LV

Pełne uzależnienie

Jak to jest z tym Video Zoom 3x-10x w 600D? Chce to ogarnac dokladnie - w 550D/60D byl crop VGA z matrycy w 1:1, potem w 650D zniklo chyba wszysto razem z vga crop jak i zoom 3x-10x?

I najwazniejsze - bo slowo "digital zoom" to tak wiadomo nie zawsze znaczy jedno - bo moze znaczyc interpolowanie danego obrazu ale tez sprytne wykozystanie wiekszej ilosci mpix niz rejestrowany obraz video.. Jak to jest w tym zoomie w 600D? Czy on tylko cyfrowo interpoluje nam dany tryb video czy dziala sprytnie korzysta z ilosci mpix? 1920x1080 to z 18mpix da jakies 3x... Czy moze jedzie on od tego 3x jako CROP 1:1, a dalej do 10x juz interpolacja?

Zerkalem na nieco filmow na YT z testow tego trybu i wyglada to zadziwiajaco dobrze na 3x (moze faktycznie to 1:1 wycinek) ale dalej juz widac cyfrowe nieostrosci do 10x.
    Ostatnio edytowane przez siudym ; 18-09-2012 o 21:15

Coś już napisał

Bawiłem się tym ostatnio, jest chyba tak jak mówisz, do 3x to na pewno jest crop 1:1 i jakościowo rewelacja, potem to już digital ale jakość utrzymuje się zaskakująco długo, powiedziałbym że tak do x5 czy nawet x7 dałoby się tego użyć, po 10x na dłuższym szkle możesz kręcić dokument macro.

Dziwne ze to potem zabrali. Robienie zdjęć podczas trybu video też? Uwielbiam tę opcję bo działa wtedy automatyczny metering na szkłąch manualnych, takie biedniejsze auto jak się nie chce bawić ustawieniami.

Co do manualnego ostrzenia - faktycznie nie jest łatwo, szczególnie ze szkłami, które mają malutki pierścień ostrzenia (jak moje pierwsze kupione szkło - 50mm 1.8). O wiele lepiej trzyma się aparat z gripem. Jak do tego dokupimy odpowiednie szkiełko - można bawić się o wiele wygodniej.

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

To musisz mieć jakiś kiepski komputer, a raczej monitor. Bo u mnie wszystko jest idealnie.

Mam pytanie do użytkowników tego aparatu. Nie filmuję lustrzanką więc jestem zielony w tym temacie. Czy można w tym aparacie ustawić, tak, żeby aparat sam ustawiał ostrość podczas filmowania? Wiem, że można przyciskiem spustu migawki, ale czy można ustawić tak aby aparat ustawiał ostrość cały czas automatycznie podczas filmowania?
    www.bartosztroch.com
    5ds + some shit

Strona 15 z 19 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów