Dealerzy szacują startową cenę tego zoom-a na 15k$ - nie wiem czy się śmiać czy płakać i czy to w ogóle jest realne. To byłoby chyba najdroższe szkło EF.
Dealerzy szacują startową cenę tego zoom-a na 15k$ - nie wiem czy się śmiać czy płakać i czy to w ogóle jest realne. To byłoby chyba najdroższe szkło EF.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Nie wiem czy jak się body nie doliczy to taniej nie wyjdzie.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Pewnie miałeś na myśli 800/5.6L IS - katalogowa cena 11900, tyle samo ma kosztować 600/4 w odnowionej wersji.
Jak czytam na różnych forach jak goście się nakręcają na to szkło szczególnie ze względu na "genialny" ich zdaniem pomysł z tym wbudowanym ekstenderem to zaczyna mi chodzić po głowie myśl, że w sumie to początkowa cena może być wirtualna, a i tak znajdą się nabywcy. Szczególnie że pewnie nie będzie tak, że zarzucą nim rynek. To tak samo jak było z 200/2 - w momencie premiery było takie ciśnienie na to szkło, że Canon mógł śpiewać za nie ile chciał.
Kapitan Wagner
Faktem jest tam gdzie zaczyna się ciśnienie zanika zdrowy rozsądek;-)
Kapitan Wagner
teraz jacy zamozniejsi profi uzywaja szkiel F4 do 400mm? Noo moze widzialem paru z 400/4 DO.
W sporcie kroluja 300/400 2.8, a reszta gdzie trzeba wiekszy zasieg ma 600/4.
200-400/4 to jak dla mnie swietne szklo do zwierzat, a tam raczej hobbysci kroluja...
Juz bym wolal miec w lapach jakies 1D z 400 2.8 IS, a przez ramie niech wisi sobie 7D z 200L 2.8 II.
Kapitan Wagner