Strona 13 z 15 PierwszyPierwszy ... 31112131415 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 150

Wątek: EF 200-400mm f/4L IS USM Extender1.4x

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Dealerzy szacują startową cenę tego zoom-a na 15k$ - nie wiem czy się śmiać czy płakać i czy to w ogóle jest realne. To byłoby chyba najdroższe szkło EF.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Dealerzy szacują startową cenę tego zoom-a na 15k$ - nie wiem czy się śmiać czy płakać i czy to w ogóle jest realne. To byłoby chyba najdroższe szkło EF.
    To juz lepiej kupic nikona 200-400 i przejsciowke na EF

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Nie wiem czy jak się body nie doliczy to taniej nie wyjdzie .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Dealerzy szacują startową cenę tego zoom-a na 15k$ - nie wiem czy się śmiać czy płakać i czy to w ogóle jest realne.
    Taka cena chyba jednak jest nierealna
    Kosztowałby chyba mniej więcej tyle ile 800/4L IS USM :-)

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Taka cena chyba jednak jest nierealna
    Kosztowałby chyba mniej więcej tyle ile 800/4L IS USM :-)
    Pewnie miałeś na myśli 800/5.6L IS - katalogowa cena 11900, tyle samo ma kosztować 600/4 w odnowionej wersji.
    Jak czytam na różnych forach jak goście się nakręcają na to szkło szczególnie ze względu na "genialny" ich zdaniem pomysł z tym wbudowanym ekstenderem to zaczyna mi chodzić po głowie myśl, że w sumie to początkowa cena może być wirtualna, a i tak znajdą się nabywcy. Szczególnie że pewnie nie będzie tak, że zarzucą nim rynek. To tak samo jak było z 200/2 - w momencie premiery było takie ciśnienie na to szkło, że Canon mógł śpiewać za nie ile chciał.
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Faktem jest tam gdzie zaczyna się ciśnienie zanika zdrowy rozsądek;-)

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Ja pierniczę to rabaty będą też rekordowe - $5k rabatu
    Fajna i skuteczna segmentacja: profi i reszta.
    Po D3 i 200/2 (startowa $6000) widać, że opcja zakup tańszego Nikkora z body, które działa na odwrót nie wchodzi w rachubę.
    the silence is deafening

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Ja pierniczę to rabaty będą też rekordowe - $5k rabatu
    Jak widzę co wypisują onaniści na niektórych zachodnich forach to na rabaty bym szybko nie liczył .
    No cóż najpierw muszą to szkło wyprodukować, a to jeszcze pewnie zejdzie.
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

teraz jacy zamozniejsi profi uzywaja szkiel F4 do 400mm? Noo moze widzialem paru z 400/4 DO.
    W sporcie kroluja 300/400 2.8, a reszta gdzie trzeba wiekszy zasieg ma 600/4.
    200-400/4 to jak dla mnie swietne szklo do zwierzat, a tam raczej hobbysci kroluja...

Juz bym wolal miec w lapach jakies 1D z 400 2.8 IS, a przez ramie niech wisi sobie 7D z 200L 2.8 II.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    teraz jacy zamozniejsi profi uzywaja szkiel F4 do 400mm? Noo moze widzialem paru z 400/4 DO.
    W sporcie kroluja 300/400 2.8, a reszta gdzie trzeba wiekszy zasieg ma 600/4.
    200-400/4 to jak dla mnie swietne szklo do zwierzat, a tam raczej hobbysci kroluja...

Juz bym wolal miec w lapach jakies 1D z 400 2.8 IS, a przez ramie niech wisi sobie 7D z 200L 2.8 II.
    No i chyba hobbyści są najbardziej nakręceni. Pro jednak patrzą na te rzeczy bardziej racjonalnie .
    Kapitan Wagner

Strona 13 z 15 PierwszyPierwszy ... 31112131415 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów