Strona 8 z 15 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 150

Wątek: EF 200-400mm f/4L IS USM Extender1.4x

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    A canon zrobi dowcip z będzie to cudo sprzedawał za 3.000 Euro
    Koń by się uśmiał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie wiadomo. Miejsce na taki zoom ciągle istnieje. Tak sobie myślę, że jednak jakiś cień nadziei pozostaje na następcę z tego powodu, że Canon na to nowe cudo wyznaczy taką cenę, że będziemy długo zbierać szczęki z podłogi.
    Jeszcze jedna refleksja mnie naszła przy okazji :wink:. Jak patrzę na porównania 100-400 z nowym 70-200 z nowym TC 2x to bardziej jest sens kupić według mnie ten drugi zestaw. Pewnie AF jest tu słabszy ale optycznie jest praktycznie to samo.
    To tylko zresztą dowodzi co można by wycisnąć obecnie z nowego 100-400.
    Ale chyba 70-200+TC to sporo drożej od 100-400. Niebezpiecznie blisko używanej 300/2,8 a to już inna bajka

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cena 70-300 L nie pozostawia złudzeń.. Ten 200-400 będzie koszmarnie drogi.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miszak Zobacz posta
    Ale chyba 70-200+TC to sporo drożej od 100-400. Niebezpiecznie blisko używanej 300/2,8 a to już inna bajka
    No sporo drożej ale ma też swoje zalety w stosunku do gołego 100-400. Uwierz mi że biorę to wszystko pod uwagę, a i tak alternatywa jest niezmiernie kusząca (chyba nie tylko dla mnie) w stosunku do kupowania 100-400. Bo z całą pewnością 200-400 taką alternatywą nie będzie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No sporo drożej ale ma też swoje zalety w stosunku do gołego 100-400. Uwierz mi że biorę to wszystko pod uwagę, a i tak alternatywa jest niezmiernie kusząca (chyba nie tylko dla mnie) w stosunku do kupowania 100-400. Bo z całą pewnością 200-400 taką alternatywą nie będzie.
    Napewno nie będzie.

Co do 70-200 to wszystko zależy co u Ciebie będzie w przewadze. Jezeli 70-200 bez TC do innych cełów niż ptasie to pwarto dopłacić ale jezeli masz zamiar głównie korzystac z zestawu to uważam to za pozbawione sensu. To jest przeciez o ca 80% droższe niż 100-400. Mam na myśli ceny nówek.

Coś już napisał

Domyślnie

jak zapowiedz C200-400 ma realnie zmienić cenę 100-400? Pomijając, że dla wszystkich ta premiera jest zaskoczeniem, a rozwiązanie z TC swego rodzaju przełomem. Rożnica w cenie pewnie x5-6, a stare 100-400 będą sprzedawać tak samo dobrze jak do tej pory, wciąż nie ma oczekiwanej alternatywy. Sukces marketingowców, ze potrafią dalej sprzedawać przestarzałą konstrukcję z 1998r. za 5000 zł! Albo konstruktorów tego zacnego szkiełka...

Swoja drogą C200-400 zapowiada się świetnie! Ładny

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miszak Zobacz posta
    Napewno nie będzie.

Co do 70-200 to wszystko zależy co u Ciebie będzie w przewadze. Jezeli 70-200 bez TC do innych cełów niż ptasie to pwarto dopłacić ale jezeli masz zamiar głównie korzystac z zestawu to uważam to za pozbawione sensu. To jest przeciez o ca 80% droższe niż 100-400. Mam na myśli ceny nówek.
    No u mnie pryncypia są właśnie takie. Problemy są dwa. Pierwszy taki, że nie mam pewności czy Canon nie zrobi kawału i nie wypuści następcy - (nie ma szans żeby nie był lepszy pod każdym względem od rzeczonego zestawu) i wtedy nic tylko kupować. Drugi to taki, że moja ślubna nie daje sobie tego szkła (70-200) wyrwać z rąk. Powiedzmy że ten drugi problem jestem w stanie jakoś ominąć (rozwiązać się nie da ). Tak ten pierwszy jest poważniejszy. W sumie wolałbym mieć jednak dwa szkła, a nie jedno.
    Na szczęście póki co nie mam ciśnienia bo i kryzys i masa innych wydatków ale prędzej czy później jakaś decyzja zapadnie. W kontekście tego wątku ta wczorajsza premiera mi zupełnie nie pomaga, bo ja nawet zakładałem, że coś takiego wyjdzie ale właśnie w jakiejś bardziej budżetowej postaci. Wtedy wątpliwości by nie było. 100-400 to jedna z najstarszych eLek do poprawy i w sumie nadal nic nie wiadomo.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Cena 70-300 L nie pozostawia złudzeń.. Ten 200-400 będzie koszmarnie drogi.
    Osoby ktore wspominaja w kontekscie tego szkla o 70-300 czy 80-400 warto chyba uswiadomic, ze to nie ten segment.

200-400 to kategoria zarowno wagowo-cenowa pt. super-tele, czyli stojaca obok szkiel typu 300/2.8, 400/2.8, 500/4 itd.

Wiec - biorac poprawke na to ze wszystkie nowe szkla Canona sa drozsze od ich odpowiednikow Nikona - i doliczajac do tego bonus cenowy w postaci wbudowanego telekonwertera sugeruje cene polska z przedzialu 25-30 tys PLN
    i raczej blizej tej drugiej cyfry niz pierwszej.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    i ten tego, jak pisza tu

http://dancarrphotography.com/blog/2...der-1-4%C3%97/

taki drobny niuans w tej premierze i jednoczesnie nowa świecka tradycja oglaszania szkiel ktorych jeszcze dlugo nie bedzie

Canon say the lens is scheduled for release before the end of 2011. I expect to see working prototypes at PMA in September and probably a December release.
    czyli realnie bedzie w 2012
    Ostatnio edytowane przez kichu ; 08-02-2011 o 17:27 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał

Domyślnie

Zapowiadają rok wcześniej, żebyś mógł już zacząć zbierać jak sam zauważyłeś, cena prawdopodobnie bliższa 30k

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez forecaster Zobacz posta
    Zapowiadają rok wcześniej, żebyś mógł już zacząć zbierać
    Otóż to, całkiem logiczne wytłumaczenie. Powinniśmy być wdzięczni marketingowcom Canona, a nie jeszcze narzekać .
    Kapitan Wagner

Strona 8 z 15 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów