6) super gra śwatła i cienia, fajna ostrość , szkoda tylko że kawałek "iglicy" urwałeś
7) nie wiem czemu ale pdoba mi się naj bardziej, chyba przez to iluminowane drzewo
gdzie były robione te fotki ?
jak by fontanna na rynku była czynna to bym poznał![]()
Przecież to nie rynek tylko Ostrów Tumski we Wrocławiu. No proszę Cię....
A co do zdjęć, to pamiętam że kiedy kupiłem mojego pierwszego Canona, to też polazłem w to samo miejsce. Też było ciemno, kadry miałem podobne, fotki w rezultacie też - wtedy mi się podobały. Teraz już mi się nie podobają. Widzę dużo błędów, jakie popełniłem.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Aha i jeszcze o co kaman z tym tytułem? Co mają zdjęcia Ostrowa do średniowiecze i odległej galaktyki?
Ostatnio edytowane przez caveman ; 09-02-2011 o 22:43 Powód: Automerged Doublepost
Szanowni Koledzy,
pięknie dziękuję za zainteresowanie i suma summarum całkiem pozytywną recenzję, bo są to moje pierwsze zdjęcia nocne ze statywem.
Zestaw C1000d+c17-85+statyw Hama.
zdjęcie 6: umieszczałem je z dusza na ramieniu, spodziewałem się opr
zdjęcie 7: złożone. Ta sama ekspozycja wywołana WB dwa razy. Lewa strona ma balans bieli ustawiony pod żółte światło lamp sodowych, prawa strona pod białe światło led'ów. Linia sklejenia poprzez środkowy mrok.
zdjęcie 3: także złożone. Tło balans WB na niebo, most ma balans WB dobrany dla uzyskania najlepszego koloru "pamięciowego" zielonej farby oświetlonej żółtymi sodówkami.
mroki średniowiecza: no bo tam dużo gotyku i w nocy
w odległej galaktyce: piękno samo w sobie i przez siebie, abstrakcyjnie niezależne od czasu i przestrzeni.
Pozdrawia Leopold
Pomysł bardzo fajny, tylko kadry nieco przyciasne. Staraj się unikać obcinania fragmentów budowli, bo to nienajlepiej wygląda. Ogólnie byłoby nieźle, gdyby kadry były bardziej przemyślane![]()
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Najbardziej podoba mi się pierwsze zdjęcie.
Nocne zdjęcia spróbuj robić tuż po zachodzie słońca, zanim niebo stanie się całkiem czarne. Jak jeszcze resztki światła pozostają po zachodzie na niebie - efekt niebo będzie miało kolor, i nie będzie całkiem czarne. Chyba że to efekt zamierzony![]()
skoro pierwsze zdjęcia to nie najgorzej wyszło![]()