Rewelacyjne szkiełko miałem przy 400D teraz przy 5D - super ostry, leciutki. Może troszkę "brzęczy" ale i tak przy tej cenie to nie ma znaczenia. Polecam - wzór ostrości dla innych szkieł, no może nie przy pełnej dziurze.
Rewelacyjne szkiełko miałem przy 400D teraz przy 5D - super ostry, leciutki. Może troszkę "brzęczy" ale i tak przy tej cenie to nie ma znaczenia. Polecam - wzór ostrości dla innych szkieł, no może nie przy pełnej dziurze.
Canon, Sigma, Tamron, Manfrotto ...
Sprzedam: Sigma 18-50 2.8 EX DC Macro, Grip BG-E3 do 400D.
Obiektyw ten ma dość podstawową wadę - jest za tani, żeby robić zdjęcia.
Entuzjastyczny Neofita
i za plastikowy żeby móc go wyjąć z torby bez obawy, że przy pierwszym podmuchu wiatru się rozleci![]()
Czy warto kupić Canon EF 50mm/1.8? Moim zdaniem warto ... tani, zdjęcia z niego całkiem przyzwoite wychodzą (tylko trzeba je robić). Używałem ładnych kilka lat z powodzeniem na analogu i kilka lat na cyfrze i było ok.
Kup a nie pożałujesz ...
To i ja dorzuce pare groszy od siebie...
Po pierwsze takie teksty raczej niedojrzali emocjonalnie pisza w taki sposob... itp.
Ja ten obiektyw uzywalem przez jakis czas i bardzo z niego bylem zadowolony, zwlaszcza jak uzywalem go na EOS 5. Na 450d rzadziej go uzywalem ale dawal rade i troche sie sprawdzil jako portretowy i tez jako zastepcze szklo do mojego kita jak i pozniej do ciemnicy 17-85.
Niestety nie wytrzymal upadku z niewielkiej wysokosci...
A do swojego egzemplarza nie mialem zadnych zastrzezen, moze troche mydlil, ale powiedzcie kto oglada powiekszenia z 20/30 lub wieksze z polmetrowej odleglosci, a na malych fotkach raczej tych niedociagniec raczej nie widac.
Zaluje, ze nie posiadam teraz tego obiektywu, na dzien dzisiejszy musze kupic cos taniego w zastepstwie mojej ciemnicy.
Ja jak najbardziej polecam te szkielko, zwlaszcza jak ma sie ograniczony budzet lub dla poczatkujacych.
Robilem porownanie:
http://canon-board.info/showthread.php?t=67597
Warto brac canona