Witam szukałem podobnego tematu ale nic nie znalazłem wiec zakładam nowy
Mam następujące pytania:
Poddałem wstępnej obróbce jedno z moich zdjęć w LR (wyjaśnię od razu ze było to zdjęcie w formacie JPG) było to raczej na zasadzie wypróbowania nowego presetu.
Następnie otworzyłem to zdjęcie w PS i jakież było moje zdziwienie gdy zdjęcie otworzyło sie w PS w edytorze RAW i na dodatek wszystkie zmiany dokonane w LR również były zachowane
wyszedłem z PSa i otworzyłem zdjęcie w podglądzie windowsa i nic zdjęcie wygląda normalnie.
postanowiłem spróbować tego z innym zdjęciem wiec wybrałem zdjęcie obróbka i po otworzeniu w PS zdjęcie wygląda normalnie nie widać zmian dokonanych w LR.
dodam tylko ze w pierwszym przypadku nie Exportowalem zdjęcia po prostu zamknelem LRa
wiec moje pytanie co zrobiłem z pierwszym zdjęciem (nieświadomie) czego nie zrobiłem w drugim
przyznam się ze jestem trochę zdziwiony i nie wiem nawet jak to cofnąć, teraz za każdym razem jak otwieram to zdjęcie w PS otwiera się ono w edytorze RAW i wszystko co zrobiłem w LR nadal tam jest od razu mowie ze chciałbym ten efekt powtórzyć i wiedzieć jak go usunąć (nie usuwając historii obróbki)
pozdrawiam