Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: problem canon 1000d

Dopiero zaczyna

Domyślnie

tak.. ale ponowie je z zresetowanymi nastawami.. i stykami przemytymi alkoholem

Domyślnie

Czas na przykłady. Technikiem nie jestem, ale wrzuć i może wspólnie coś wymyślimy. Robiłeś na auto? Wrzuć linki do całych zdjęć.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

mając 1000 d nie znaczy że jestem żółtodziobem... nie robiłem na auto ..foce na manualu..

Domyślnie

Nie interesuje mnie jaki jest Twój stopień zaawansowania. Po tym co piszesz mogę jedynie stwierdzić, że musisz nauczyć się współpracy i rozumienia czego ludzie od Ciebie chcą. Kilka razy prosiłem, żebyś wrzucił sample, które mogłyby pomóc w identyfikacji problemu... Nic. Powodzenia w szukaniu przyczyny.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

http://www.flog.pl/media/foto_middle...f731b727f4.jpg
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Aparat: Canon Model: Canon EOS 1000D Przysłona: f/5.0 Ogniskowa: 43.0mm Naświetlanie: 1/200s ISO: 400
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    http://www.flog.pl/media/foto_middle...2d0d53675b.jpg
    Aparat: Canon Model: Canon EOS 1000D Przysłona: f/8.0 Ogniskowa: 122.0mm Naświetlanie: 1/160s ISO: 100
    Ostatnio edytowane przez thunber ; 07-02-2011 o 21:26 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Te samlpe nie potwierdzają problemu, który opisałeś. Na miniaturkach nie widać żadnego mydła...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

na ostatnim jest .. zaś ostrość zostawia wiele do życzenia.. to kolejny problem ostrość i mydło..

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Hm pierwsze zdjęcie nie opisuje problemu podanego w pierwszym pości.. Używasz przysłony f.8 łał Stary podziwiam. Jednak zdjęcie wcale nie jest zmydlone. może nie widzę tego bo jest małe,ale cieżko jest uzyskać jakie kolwiek GO w f/8 więc może dlatego nie zauważasz,że zdjęcie jest ostre,bo ono jest ostre w cały kadrze.

400 iso to sporo chyba jak na canona 1000d. Czemu tak poza tym go odradzacie? Myślałem o nim jako drugie pudło,bo nie mam zbyt wiele kasy a czasem przydał by mi się w jakiś uroczystościach. Czemu nie?

Domyślnie

Zdjecia strasznie "zmydlone" - cos jest nie tak z twoim ..... no wlasnie z czym ....

Po pierwsze nie dawaj prosze "znaczkow" bo nic z nich nie wynika. Po drugie robiles je w RAW czy JPG? W czym nie robiles udostepnij laskawie zdjecie prosto z puszki. Jak robiles od razu do JPG nikt sie smiac nie bedzie.

Po trzeie skoro jeden aparat jest ok a inny nie na tym samym szkle, to zrob zdjecia ze statywu temu samemu obiektowi (moze sprobuj linijke) zobacz czy ostrzy gdzie ma ostrzyc. Wrzuc wtedy oba sample i sa tacy co popatrza i cos wypatrza z tego.

Prawda ze proste?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

faktycznie zgodze się z przedmówcami, te sample nie przedstawiają Twojego problemu. Pierwsze zdjęcie: widać po dłoniach, że zdjęcie ostrość ma, może nie wyostrzyłeś na oczy, ewentualnie modelka w chwili wyzwalania migawki się poruszyła? Nie wiem nie wnikam.
    Drugie zdjęcie: nie mam bladego pojęcia gdzie tam dopatrzyłeś się mydła, bo jak dla mnie to go tam po prostu nie ma, chyba że rozmycie płaszczyzny nieostrości wynikającej z tego że to zdjęcie ma małą głębię ostrości i zakrawa o makro pomyliłeś z tym owym mydłem.
    Wrzuć najgorsze zdjęcie jakie zrobiłeś z tego aparatu z tym obiektywem i może jakieś większe ewentualnie wykadrowanie 100%.
    Wtedy będziemy mieli możliwość zobaczenia Twojego opisanego w pierwszym poście problemu.
    Canon 40d+BG-E2N, Canon 17-40 f/4 L USM, Canon 70-200 f/2.8 L USM, 580EX II i z Canon Shoe Cord OC-E3

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów