Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Flash ring

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Flash ring

Przegladajac archiwalne watki trafilem na ciekawy temat odnosnie oswietlenia w studiu, a przeskakujac do galerii jednego z uzytkownikow Canon-Board znalazlem zdjecie:
    http://www.pbase.com/szuszyn/image/30256148

Czy ktos z Was moglby mi powiedziec gdzie cos takiego mozna znalezc? Ew, jak skonstruowac tego typu oswietlenie?

ps. autor niestety nie odpowiedzial na priva.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jest to dość droga zabawka podłączana do generatora. Jest wielu producentów. Ja uźywam Profoto z generatorem przenośnym, jest super ale drogie. Do celów amatorskich można użyć ringa Canona o bardzo małej mocy
    /liczba chyba 14/. Jest podobnej budowy, wydaje mi się, że chyba bardziej praktyczny w użyciu o liczbie 24 /twin head/ - bardzo go lubię, zwłaszcza przy portretach w plenerze

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ChrisB
    Jest to dość droga zabawka podłączana do generatora. Jest wielu producentów. Ja uźywam Profoto z generatorem przenośnym, jest super ale drogie. Do celów amatorskich można użyć ringa Canona o bardzo małej mocy
    /liczba chyba 14/. Jest podobnej budowy, wydaje mi się, że chyba bardziej praktyczny w użyciu o liczbie 24 /twin head/ - bardzo go lubię, zwłaszcza przy portretach w plenerze
    A czy wykonanie czegos podobnego wchodzi w gre? Polecam www.ksmyk.com, czesc zdjec, ktore tam sie znajduja zostala wykonana przy pomocy m.in. tego typu lampy, ktora byla... samorobka. Czy ktos z Was probowal sie bawic w cos takiego?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez licorea
    A czy wykonanie czegos podobnego wchodzi w gre? Polecam www.ksmyk.com, czesc zdjec, ktore tam sie znajduja zostala wykonana przy pomocy m.in. tego typu lampy, ktora byla... samorobka. Czy ktos z Was probowal sie bawic w cos takiego?
    Myślę,że można. Trzeba znaleźć sprytnego elektronika - Polak potrafi!!!!!
    Zobacz na stronie Broncolor - nowy ring ma podobne /halogeniki??/
    Tylko skąd weźmiesz taką moc? te 1200 to minimum.
    Pobobny efekt daje Para Brona

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez licorea
    Czy ktos z Was probowal sie bawic w cos takiego?
    Ja mam idee zeby wykorzystac do tego palniki (albo nawet cale moduly) z jednorazowek... Kupilem ich 10 na e-bay'u za jakies 20 dolcow (z przesylka), wiec takie drogie by to nie bylo... Trzeba tylko przelutowac tu i tam albo dorobic inna plytke... Narazie projekt lezy w szafie z braku czasu i pomyslow... Ciekawe ile by to mialo mocy... Jest sporo sposobow na zrobienie tego (elektronicznie i mechanicznie) dlatego narazie nie ruszam... Trzeba przemyslec sprawe...

1200 czego? Wat ciaglego?
    Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 28-12-2005 o 01:24
    ...

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Ja mam idee zeby wykorzystac do tego palniki (albo nawet cale moduly) z jednorazowek... Kupilem ich 10 na e-bay'u za jakies 20 dolcow (z przesylka),
    tak mi sie jakos skojarzylo z tymi jednorazowkami :-)

http://www.meggaflash.com/

Miasto
    USA

Domyślnie

Znamy znamy... Tego tez sporo na e-bay'u mozna kupic tanio...
    Wyzwalane z bateryjek w sumie... Mozna sie bawic jak ktos chce...
    ...

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Znamy znamy... Tego tez sporo na e-bay'u mozna kupic tanio...
    widze ze ten 'e-bay' to slowo wytrych ;-) tylko nie wiem co sie dzieje jak ktos stoi okolo 2-3m przed ta lampka :-)...

Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    widze ze ten 'e-bay' to slowo wytrych ;-)
    Maja rzeczy ktorych nie da sie kupic w sklepach nie przeplacajac 10 razy, wiec warto. Wiem ze jest allegro, ale tam maja powazne braki, i prosciej sie czesto jest dogadac z kims na e-bay'u zeby wyslal do Polski jak szukac u nas w kraju pewnych rzeczy. Zreszta to wyraznie tez nakierowywuje gdzie szukac pewnych rzeczy. Sklepy to nie wszystko.

Poza tym to takie zabezpieczenie zanim dostane 10PW gdzie kupilem tanie jednorazowki z dobrymi filmami, lampami i bateriami w srodku

Cytat Zamieszczone przez Jac
    tylko nie wiem co sie dzieje jak ktos stoi okolo 2-3m przed ta lampka :-)...
    Ta do pociagow? To zalezy czy tylem czy przodem
    Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 28-12-2005 o 21:54
    ...

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Uprawnienia umieszczania postów