Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: 20D i duża wilgotność!

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar b'Art
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

300D + słoik. Zdjęcia w ruskiej bani (u znjaomych w Azerbekdżanie) - odpowiednik sauny jednak z wyższa wilgotnoscią, temperatura 110 st wilgotnosc około 30% - kilkanaści zdjec. potem w tzw "odpoczywalni" 30 st C + wilgotnosc około 90%. Starałem sie "sezonować" sprzęt, ogrzewał sie stopniowo w około 30 stopniach w pomieszczeniach wstępnych bez pary. Po zdjęciach suszył sie w całości - bez zdejmowania obiektywu i wyjmowania baterii około 2h bez włączania. Potem zaś zdjęcia outside przy -22 - po serii kilkunastu fot wracał do lowepro (plecak). I vsio v poriadkie !

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Bagna Biebrzańskie, a konkretnie wydmy Czerwonego Bagna
    20D + 400/5.6 L + filrt UV spakowany w plecaku rowerowym Alpinusa (bo innego nie mam na aparat) puszka dołem, obiektyw do góry.

20 minut cholernie mocnej ulewy, zero schronienia. Po minucie czułem jak mi woda w gaciach płynie mocną strugą - po prostu mokry do ostatniej nitki. Gdy otwarłem plecak pierwsze co zobaczyłem, to że plecak przemókł dokładnie, a w obiektywie pomiędzy przednią soczewką a filtrem pływa spora ilość wody, która przeciekła przez gwint. Jeeeez narobiłem w pory, myślałem, że skoro L'ka z UV przeciekła, to body już jest martwe. Okazało się, że obiektyw jest szczelny i nic się nie dostało do środka, a aparat mimo wszechobecnej wody pomiędzy guzikami nie wykazywał najmniejszych oznak niedyspozycji. Cool 8)
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Uprawnienia umieszczania postów