Jeśli używasz modyfikatorów typu parasolka czy softbox to zoom i tam musiałbyś ustawić na "szeroko" więc do takich zastosowań 460 spokojnie wystarczy. A jeśli potrzebujesz skupionego światła to i tak używasz albo snoot-a albo wrót. Zoom w tego typu lampie to według mnie tylko kolejna rzecz która może sie popsućAle to tylko moje zdanie. Co do plastiku to mam zarówno 460 jak i 460II i na pewno nie jest on tandetny, nie sądzę aby różnił sie od tego z 560. Zresztą nie plastikiem lampa błyska. Ja mam 580EXII z odbiornikiem od RF-602 ustawioną na manual a 460-tki wyzwalanie fotocelą na pierwszy błysk i w niedużym i nie mocno jasnym pomieszczeniu działa to znakomicie. Niestety w dzień na sali gimnastycznej fotocele wymiękły. Zależy więc gdzie będziesz błyskać warto pomyśleć o kupnie zestawu RF-602 z większą ilością odbiorników.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
No i jeszcze kwestia czasów synchronizacji, tutaj niestety RF-602 potrafi dać ciała. Na 1DII uzyskuję 1/250 czyli tyle ile aparat może a na 5D już tylko 1/160 a niektórzy nawet piszą o 1/125. Jest to niewątpliwie jedna z wad tego wyzwalacza tym bardziej że nie ma reguły jaki czas na jakiej puszce.