Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: Zestaw Economy do strobingu

Mieszany widok

Domyślnie Zestaw Economy do strobingu

Witam,
    Przymierzam się do zaopatrzenia się w bezprzewodowy zestaw do strobingu. Aktualnie posiadam działam na C 40D z 580exII i zastanawiam się co do tego dobrać. Zaznaczę, że zależy mi na wersji oszczędnościowej - maksimum możliwość/jakości z minimum nakładów finansowych

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Yongnuo 460II lub 560 wyzwalane FR-602 - nie ma nic lepszego, co było by jednocześnie tanie.

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Jedyne rozsądne wyjście to kupić to u źródła, czyli zamówić na ebayu prosto z Hong Kongu. Darmowa przesyłka na cały świat.

Domyślnie

Honkong domyślam się że cenowo jest Ok.
    Ale jak z serwisem oraz opłatami celnymi ( to nie UE) oraz Vatem?
    Co z tego ze cena wyjsciowa mala skoro z doplatami bedzie ca. 35 procent drożej.
    No chyba , ze jest patent bez cla i VAT

Domyślnie

YN-560 - Koszt 310 zł u polskiego sprzedawcy na allegro i 2 lata gwarancji. Nie ryzykował bym z Hongkongu akurat w tym przypadku bo jakkolwiek lampa genialna ale zdarzają się awarie zoomu lub czasem któregoś błysku nie wyzwoli.

RF-602 - praktycznie bezawaryjne, nie słyszałem o awarii jeszcze i jeśli chce Ci się czekać i oszczędzić to można zamówić np. z 3 odbiornikami z Hongkongu (przesyłka 0zł)

Polecam ten zestaw bo:

Tani i mocny,
    Dla HSS musiał byś kupić co najmniej Knighty od Pixel`a ale to wydatek też 400zł na nadajnik i odbiornik i kolejne 250zł na kolejny odbiornik, w dodatku opłaca się tylko jeśli ma się lampy z automatyką z serii EX II od canona moim zdaniem.

inaczej 1/200 sec max ale za to tanio i sprawnie.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

A po co do strobbingu YN560? Przecież spokojnie wystarczy tańsza YN460II.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Czy jeszcze tańsza YN460 (bez II). Moc obu lamp podobna bo liczba przewodnia ponad 50 dla YN460II jest podawana dla ISO200. Dla ISO100 obydwie mają mniej więcej to samo czyli jak dobrze pamiętam 30 i 33 czy coś w tych okolicach.
    Ostatnio edytowane przez Przemek_PC ; 03-02-2011 o 19:58 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Wybacz ale na forum jest napisane chyba wszystko na ten temat. Są co najmniej dwa tematy jeden o przewodowym a drugi o bezprzewodowym wyzwalaniu lamp.

Domyślnie

Miał chyba na myśli że wszystkie akcesoria montowane na głowice pasują idealnie jak te z 580EX II
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Poza tym jednak ten zoom czasem jest przydatny a YN460 II go jednak nie ma
    Nie mówię o sygnale gotowości i bardzo dobrym wykonaniu plastików (nowa wersja z metalową stopką jest też chyba dla 460 więc plus wspólny)

(Warto spytać się sprzedawcy przed kupnem czy sprzedaje nowe wersje które weszły chyba od 8 stycznia, mają one metalową stopkę zamiast plastikowej)
    Ostatnio edytowane przez marviz ; 04-02-2011 o 11:12 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No wlasnie o wszystkie modyfikatory chodzilo (gniazdo dodatkowego zasilania tez jest takie samo), wiec jak ktos ma 580EX to 560 jest dobraym rozwiazaniem. Ja mam 468 i prawde mowiac myslalem ze seria YN46x ma taka sama moc. Z drugiej strony jezeli moc taka sama, to wlasnie przez komaptybilosc lepasza jest 560 (i jest zoom jest, a w 460II chyba nie)

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Moc jest ta sama, tylko że podawana inaczej. YN-460II podają dla ISO100, a dla YN-560 stosują "chłyt matetindody" i podaja dla ISO200. W rzeczywistości, nie ma różnic.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów