Strona 2 z 10 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 97

Wątek: [rediconn] Galeria poPSuta

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

No i następny..... co nie powiesz to źle.... to po co wrzucasz tu fotki do skomentowania.... miałeś nadzieję że wszyscy będą piać? Więcej pokory, luzu, samooceny. Wiesz.... najpierw trzeba się chyba naumieć w PS obróbki do neutrala a potem iść dalej... tak myślę

Na dolnej fotce jest za duży kontrast.... jak to jest że większośc zdjęć które ostatnio widzę ma albo przegięty HDR i fotka płaska jak stół w kontrasty albo tak kontrastowa, że aż ciężko się na to patrzy....
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Domyślnie

Sorki - ale o co chodzi ?? W którym miejscu ja się czepiam, że ktoś coś źle powiedział ?? Ładnie podziękowałem za każdą opinie, gdzie tu brak pokory, luzu i samooceny ??

Bywalec Awatar daviddark
    Miasto
    Cork - Ireland

Domyślnie

Następnym razem zanim wrzucisz fotkę do oceny "ekspertów" zastanów się kilka razy - to po pierwsze
    Po drugie - skąd Ci przyszło na myśl, że w ogóle potrzebujesz OCENY twoich poczynać w PS .. - raczej RADY jak inaczej w podobnym stylu a poprawnie obrobić tę fotkę i tej podobne.

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    górne lepsze
    Takie komentarze na pewno Ci nie pomogą w rozwoju i tylko szerzą pogłębiającą się w tym kraju deprechę Autor nawyraźniej lubi szaro buro i ponuro.

Ja wiem, że jak się zna kilka suwaków w PS i obejrzy się kilka tutoriali wciąż niezbyt wiele można zrobić. Do tego trzeba czasu, determinacji i wielu wielu prób żeby zrozumieć PS-a i uzyskać zadowalające efekty.

Pozdrawiam i powodzenia z PS
    DavidDark
    5D2, 60D, 35 1.4 L, S50 1.4, C50 2.5 Macro, 85 1.8, 70-200 2.8 IS L
    (2011) 27" iMac i7 3.4Ghz 16GB, 2T, 2GB Radeon, LaCie 1TB LBD Thunderbolt
    Blog
    portfolio

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez daviddark Zobacz posta
    Po drugie - skąd Ci przyszło na myśl, że w ogóle potrzebujesz OCENY twoich poczynać w PS .. - raczej RADY jak inaczej w podobnym stylu a poprawnie obrobić tę fotkę i tej podobne.
    eeee co ??

Cytat Zamieszczone przez rediconn Zobacz posta
    Witam. Dziwna to będzie galeria ... Chciałbym uzyskać od Was opinie na temat obróbki w CR + PS, raz na jakiś czas wrzucę 2 fotki: pierwsza wypluta bezpośrednio z aparatu a druga potraktowana Photoshopem - i proszę Was o oceny mojej pracy :-)
    koledze chodzi o ocene jego obróbki, a nie rady co zrobic inaczej lub POPRAWNIE, dla niego jest poprawnie tylko szuka oceny jego pracy (czasem ludzie lubia jak im ktos napisze 5+), ogólnie chyba nie byl by to zly pomysl gdyby ludzie oceniali zdjecia w skali 1/10 bo faktycznie wypowiedz górne lepsze jest ...

Domyślnie

Za duży kontrast ... możliwe. Jednak takie megakontrasty chyba zaczynają mi się podobać:
    2a)
    2b)

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Co osoba to inny gust. Nie sugeruj się opinią ludzi na forum. Jeden skrytykuje dla samego wyżycia się inny bo tak. To tylko internet. Podoba się Tobie?
    Pytaj ludzi z których zdaniem się liczysz. Będzie dobrze. Ucz się. Rób zdjęcia i będzie dobrze.
    Coś podobnego też kiedyś usłyszałem i dużo w tym prawdy.

Coś już napisał

Domyślnie

eee ten bialy listek na srodku to specjalnie zostawiles ?? czy nie wiedziales co z nim poczac ??

Bywalec Awatar daviddark
    Miasto
    Cork - Ireland

Domyślnie

No Tutaj ten spory kontrast świetnie wygląda .. poza tym faktycznie białym listkiem
    DD
    5D2, 60D, 35 1.4 L, S50 1.4, C50 2.5 Macro, 85 1.8, 70-200 2.8 IS L
    (2011) 27" iMac i7 3.4Ghz 16GB, 2T, 2GB Radeon, LaCie 1TB LBD Thunderbolt
    Blog
    portfolio

Domyślnie

Przegapiłem, tzn. nie zauważyłem żeby mi jakoś przeszkadzał - ale dzięki za zwrócenie uwagi, rzeczywiście wkurza :-)

Coś już napisał

Domyślnie

spoko loko wrzucaj nastepne

Strona 2 z 10 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów