Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 97

Wątek: [rediconn] Galeria poPSuta

Coś już napisał

Domyślnie

WOW jeśli chodzi o BW hmm IMHO gdyby było to zdjęcie samego lasu, zdjęcie było by jak najbardziej do przyjęcia (lepsze w odbiorze), lecz niestety czasem (tu pewnie koledzy mnie poprawia ze zawsze) trzeba dobrać obróbkę do zawartości zdjęcia.
    dzięki przedstawionej obróbce uzyskałeś dość mroczny klima zdjęcia, gdyby w kadrze była dorosła osoba może zdjecie by mi sie podobało, ale dziecko na sankach hmm wygląda dziwnie
    jasne sanki, jasny śnieg można by było je jakoś od siebie oddzielić
    no ale to znowu rozważanie nie tylko nad obróbka ale i o całym zdjęciu, ale niestety w tym przypadku nie potrafię tego rozgraniczyć, o ile na innych treść zdjęcia mi nie przeszkadzała (nie odgrywała żadnej roli) to w tym przypadku niestety tak
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    pobawiłem sie trochę tym zdjęciem (BW) i mam mała sugestie, oczywiście z chęcią poznam twoja opinie na ten temat, może twoja zamysł był inny, i podoba ci sie tak jak jest
    na dziecku i samych sankach dodge and burn, co do samych sanek musiał byś przed konwersja "ujednolicić" ich barwę
    hmm może kolega Adso tu zajrzy to coś podpowie
    Ostatnio edytowane przez Ciboq ; 13-02-2011 o 00:37 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Robiłem na takim RAWie jaki miałem. Zgadzam się, że odbiór mógłby być lepszy gdyby nie Filip na sankach, klimat przez to jest troszkę wywrócony do góry nogami. Co do samego B/W - chciałem inaczej podejść do tematu, można zrobić MEGA kontrast jak na wcześniejszych fotkach, ale chciałem spróbować inaczej - czyli niski kontrast, ja to nazywam efektem świecącej czerni, coś jak w słabych telewizorach LCD

Co do Twojej propozycji - podeślij linka do zdjęcia, z chęcią się zapoznam z inną konwersją. Wolałbym uniknąć wrzucania do tej galerii, bo nie chciałbym aby zamieniła się w wątek "jak obrobić taką fotkę"

Coś już napisał
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie

1a i 1b roznica jak dla mnie kolosalna
    lubię 40d i nie chcę 50d tym bardziej 60d

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekspresowy Zobacz posta
    1a i 1b roznica jak dla mnie kolosalna
    Różnica plusowa czy minusowa ?

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rediconn Zobacz posta
    Różnica plusowa czy minusowa ?
    i w ktora strone plusowa , nie ogarniam tej wypowiedzi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ciboq Zobacz posta
    i w ktora strone plusowa , nie ogarniam tej wypowiedzi
    Pytałem kolegę "ekspresowy", który napisał, że różnica jest kolosalna - czy ta różnica jest bardziej na plus (w sensie podoba się) czy na minus (bieda, porażka, qpa)

Narażę się teraz wszystkim ślubnym, bo posypią się pewnie gromy za słaby kadr, itd. - ale mi o obróbkę chodzi tylko i wyłącznie, wyszło coś z tego?

6a]
    http://img341.imageshack.us/img341/7469/slubbezps.jpg
    6b]
    http://img524.imageshack.us/img524/7635/slubps.jpg
    6a]
    6b]

Sorki :/
    6a] miało wyglądać tak:
    Ostatnio edytowane przez rediconn ; 18-02-2011 o 16:44 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał

Domyślnie

rediconn - mi rowniez chodzilo o wypowiedz kolegi bo nie ogarniam o co mu chodzi, przeciez oczywise ze roznica kolosalna chyba nie przeczytal o co chodzi.
    O złe opinie bym się nie martwił,
    co do kadru no to chyba tez nie jest zły, przynajmniej jak dla mnie.
    obróbka hmm jak dla mnie spoko, jedyne do czego mógłbym się przyczepić to odbicie w drzwiach, nałożyłeś kolor na lewa stronę, albo obetnij cześć drzwi po prawej albo dorzuć tam kolorek
    hmm w zasadzie ta winieta z prawej tez trochę mi przeszkadza
    ale obróbka oczywiście na PLUS

Domyślnie

Kurka, widzisz - jak zwykle nie spostrzegłem tej prawej strony Muszę zacząć dokładniej patrzeć na fotki, niby człowiek robi to dla zabawy, chęci poPSucia zdjęcia ... ale chyba trochę niedbale do tego podchodzę. Mam nadzieję, że kolejne będą już bez takich wpadek. Dzięki za zwrócenie uwagi.

Domyślnie

Fotka z szuflady:

7a]
    7b]

Domyślnie

IMO troszeczkę zbyt blado, + ja bym troszkę zamaskował żyły na skroni. Ja by to zdjęcie w B&W widział

Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów