Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: najjaśniejszy stałoogniskowy 70-200

Początki nałogu Awatar pe.en.de
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ble, ble, ble ale to mnie zaciekawiło:
    Cytat Zamieszczone przez trothlik Zobacz posta
    * doświetlacze, rozpraszacze, lampy (nazwy producentów zastrzeżone, informacja poufna)"
    Jakiej to nazwy firmy nie wolno wymawiać gdy mówi się o canonie?
    Czyżby chodziło o żółtą brać?
    Starając się być obiektywnym, wyrażam jednak subiektywną opinę.

Bywalec Awatar Majchalak
    Miasto
    Chorzów

Domyślnie

F&v? :d

Coś już napisał Awatar goran

Domyślnie

Panowie ale gdzie Wy tu widzicie oszustwo ??
    Gość nie napisał, że będzie możliwości fotografowania tylko i wyłacznie stałkami, lub tylko i wyłącznie najjaśniejszymi stałkami, a nawet tylko i wyłącznie sprzętem canona. 24-105 nie jest chyba stałką ale w ogłoszeniu nie jest napisane że nie będzie obiektywów typu zoom oraz nic o ich światłosile ... Po prostu sprytnie ujął w jednym zdaniu marketingowe hasło a kolega z braku ciekawszych tematów obrabia komus niepotrzebnie pupsko.
    Dla mnie to, że gość wymienił sprzęt (nawet z tym hasłem reklamowym) robi ogłoszenie bardzo wiarygodnym. Zaawansowany amator będzie wiedział z jakim sprzetem można będzie się zaznajomić a dla totalnego amatora będzie to sprzęt z górnej półki (możliwe że nigdy nie osiagalny).
    7D, 5D2, 16-35, 35, 50, 85, 135, 70-200

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Mikołów

Domyślnie

Mnie się poprostu wydaje, że kolega pisząc ten post miał nadzieje że go ktoś pochwali za to że okazał się być tak dobrym detektywem i tyle. I tutaj w tym miejscu zgadzam się w 100% z przedmówcą.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Idąc tym tropem to kompakt, którym likwidator szkód z PZU opstryka sobie Twój rozbity samochód też jest aparatem profesjonalnym :-)
    Wolałbym jednak aby żaden likwidator szkód nigdy nie opstrykał sobie mojego samochodu. Natomiast co do profesjonalności jego sprzętu to pisząc o wykonywanym zawodzie miałem na myśli osoby zawodowo fotografujące i z tego się utrzymujące, bardziej precyzyjnie fotografów, fotoreporterów czy jak ich tam zwał. Dla tych osób aparat jest podstawowym narzędziem pracy. Natomiast dla wielu innych profesji aparat jest narzędziem pomocnym przy wykonywaniu zawodu. Tak samo pomocnym jak np. długopis, telefon, zegarek.
    Ludzie utrzymujący się z fotografii wybierają sprzęty "z górnych półek" ponieważ akurat one dają poczucie niezawodności i szerokiej gali możliwości.

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Szewc przybija flek młotkiem ważącym 025kg, a kowal wali młotem 5kg. Który z nich jest nieprofesjonalny? Likwidator szkód używa takiego narzędzia, jakie jest mu potrzebne. Jemu nie potrzebna jest głębia ostrości 2mm i 14bitowa matryca...
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów