Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: Potrzebna porada: Obiektyw czy lampa?

Mieszany widok

Domyślnie

na wiele parametrów kita można narzekać, ale autofocus jest chyba ostatnim z nich.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie

Z Tamronem jest jeden mały drażniacy problem a mianowicie dzwięki jakie wydaje silnik AF. Polecam filmik na youtube jak "kwiczy" w połączeniu z canonem. Mnie to zraziło do zakupu kiedyś. Sigmy 17-70 używałem z Nikonem i nie było problemów, całkiem fajne szkło mi się wtedy wydawało.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Z Tamronem jest jeden mały drażniacy problem a mianowicie dzwięki jakie wydaje silnik AF. Polecam filmik na youtube jak "kwiczy" w połączeniu z canonem. Mnie to zraziło do zakupu kiedyś. Sigmy 17-70 używałem z Nikonem i nie było problemów, całkiem fajne szkło mi się wtedy wydawało.
    To bzdura kolego jest. Miałe Tamiego 8 m-cy i nie moge o nim złego słowa powiedzieć. To całkiem przyzwoite jasne i ostre szkło. Naoglądałeś się niewłaściwych filmów a Tamrona pewnie nie miałes w ręce
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    To bzdura kolego jest.
    Po pierwsze, to nie bzdura tylko jego prywatna opinia.
    Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Tamron to zdecydowanie dobre budżetowe rozwiązanie i tylko trochę głośniejszy od Canona.
    Chyba nie słyszałeś dźwięku 24-105L - jeśli nie słyszałeś to prawda - po prostu go nie słychać. Jedyne, co możesz usłyszeć to IS - u mnie jest ten dźwięk wyrazisty, ale nie tak okropny jak w bigmie czy tamronie.
    Tamron może i jest ostrą alternatywą dla amatora, ale nie przesadzajmy, że jest taki cudowny. IMHO każde szkło ma wady i zalety, a w tamronie trzeba przyznać, że głośność silnika i dźwięki rozpędzającej się stabilizacji potrafią wprowadzić Cię w trwogę.

Ten kto się przyzwyczaił brawa dla niego, ale ja sam nie potrafię tego znieść.

Uprawnienia umieszczania postów