Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37

Wątek: Potrzebna porada: Obiektyw czy lampa?

Domyślnie

A tak naprawdę, będzie tyle zdań ilu jest forumowiczów. Dopiero kilkuletnie doświadczenie wskaże co jest potrzebne. Często trzeba coś kupić, potem sprzedać nawet ze stratą, by na końcu być usatysfakcjonowanym.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Peterborough UK

Domyślnie

Odpowie mi ktoś jaka jest żywotnośc migawki w 430ex II?

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez teko Zobacz posta
    Odpowie mi ktoś jaka jest żywotnośc migawki w 430ex II?
    Nikt. Palnik lampy to nie migawka. Nie spotkasz zapewne nikogo, komu padł całkowicie, no chyba że ktoś pojechał zasilaniem i przygrzał. Natomiast w trakcie wypalania palnika zmienia się temperatura barwowa tworzonego światła i pewnie spada moc. No i nikt przy zdrowych zmysłach nie liczy błysków.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Peterborough UK

Domyślnie

a używaną około roku opłaca się kupowac?

Początki nałogu

Domyślnie

Kilka postów wcześniej wypowiadał się MariuszJ. Używane to pojęcie dość szerokie, bywa że ktoś przez rok wyciągnie lampę dwa razy, a bywa że nie odpina od aparatu. Jak cena jest atrakcyjna i jest w stanie dobrym to się opłaca. Jak cena taka sobie a stanu nie znasz, to może warto się zainteresować czymś nowym, a innego producenta.

Coś już napisał Awatar jasiu_q
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Jeśli cena jest zadowalająca, a i masz pewność, że sprzedający Cię nie kantuje - raczej się opłaca, aczkolwiek najbezpieczniej kupić nową.
    Nigdy nie będziesz miał pewności, czy roczna lampa była używana na co dzień czy tylko od święta.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

ja miałem podobny problem jak autor wątku, tylko zastanwiałem się czy sprzedać C 18-135 i kupić Tamrona 17-50, czy też nie sprzedawać C 18-135 i kupić lampę, ostetcznie kupiłem 430EX II i nie żałuję, jakośc zdjęć w pomieszczeniach skoczyła znaczenie i została mi bardziej uniwersalna spacerówka, oczywście ma też 50 / 1.8 i uważam, że tak jak pisali niektózry porzednicy trzeba to nabyć , używki chodzą relatywnie tanio, kupiłem używkę i jestem w pełni zadowolony

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów