Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 81

Wątek: Yongnuo RF-602 pytanie!

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ja znalazłem taki zestaw najtaniej ... w sumie mało jeszcze tego na ebay'u od tego samego sprzedawcy jest jedna para za chyba 38$ więc wychodzi praktycznie to samo, no chyba, że znalazłeś jeszcze taniej ??

http://cgi.ebay.com/2-Pairs-RF-603-W...item5ae0257e09

Właśnie zobaczyłem film z Twojego linka ( dzięki jakoś się nie natknąłem na ten film wcześniej ) - podejrzewam, że brak możliwości odpalenia lampy z "palca" jest spowodowany tym, że flash ma się synchronizować z body, gdy wyzwolimy je zdalnie, a nie z nadajnikiem. Jak to mówią coś za coś, chociaż miło byłoby gdyby dali jakiś przełącznik umożliwiający jednak takie wyzwolenie.

Coś już napisał

Domyślnie

Najtańsza para to 27$ ;-)
    http://cgi.ebay.com/YONGNUO-RF-602-W...item27b9ae0061

Najtańszy odbiornik:
    http://cgi.ebay.com/RF-602RX-Receive...item27b9badbce

Najtańszy nadajnik:
    http://cgi.ebay.com/Single-RF-602-RF...item2a06ded5ea

Z tym że moim zdaniem warto kupić sobie 2 zestawy odbiornik+nadajnik, chociażby dlatego, że różnica w cenie nie jest duża pomiędzy zestawem a pojedynczymi elementami, a w razie awarii nadajnika (raz mi się zepsuł, co ciekawe wystarczyło mu wyjąć na chwilę baterię i był OK, ale jednak) jest duży problem ;-)

Bywalec

Domyślnie

Witam,

Właśnie odebrałem paczkę z zamówionym przeze mnie wyzwalaczem Yongnuo RF-602. Zauważyłem że na nadajniku widnieje nazwa modelu RF-600TX. Przeszukując aukcje widzę iż na większości sprzedawanych wyzwalaczy widnieje nazwa RF-602TX choć zdarzają się również takie jak moje. Czy ktoś z forumowiczów orientuje się jaka jest różnica pomiędzy nadajnikiem który ma w nazwie 600 a tym z 602?
    Canon EOS 50D + 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM + 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM + 50mm f/1.8 + 580EX II

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Różnica jest w wyjściu na kabel PC. W 602TX jest, w 600 nie ma. Z tego co mi wiadomo, to od jakiegoś czasu YN produkuje już tylko 600TX. Jeśli takowe złącze będzie Ci potrzebne możesz sobie dolutować, bo płytka pozostała bez zmian.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nomek Zobacz posta
    ... Jeśli takowe złącze będzie Ci potrzebne możesz sobie dolutować, bo płytka pozostała bez zmian.
    Właśnie sam jestem na etapie przerabiania RF-600TX na RF-602TX :-D
    Wszystko się zgadza - płytka ta sama, ścieżki są, otwory powiercone i nawet otwór na gniazdo PC jest tylko zaślepiony.

Sprawdziłem zwierając drucikiem te ścieżki - wszystko działa! :-D

Ale największy problem jest z zakupem samego gniazda PC - pytałem w kilku sklepach z elektroniką w Poznaniu (Analogis, Analobis i SpecKable) i niestety nie spotkali się z tymi gniazdami.

Może ktoś wie gdzie to kupić?
    Ostatnio edytowane przez Vter ; 15-07-2011 o 21:46

Domyślnie

Witam, ja chciałbym wiedzieć na 100% czy jak zakupię rf-102 z nadajnikiem rf-102tx (czyli z gniazdem PC) będę mógł nadajnik podłączyć do aparatu za pośrednictwem kabla PC i mieć wolną stopkę na aparacie, bo wiem że fr-103 to nie działa.

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ZbYnio Zobacz posta
    Witam, ja chciałbym wiedzieć na 100% czy jak zakupię rf-102 z nadajnikiem rf-102tx (czyli z gniazdem PC) będę mógł nadajnik podłączyć do aparatu za pośrednictwem kabla PC i mieć wolną stopkę na aparacie, bo wiem że fr-103 to nie działa.
    Tak, ja mam RF-602 jeden z gniazdem, drugi bez gniazda (do tego po prostu dolutowałem bezposrednio kabelek na płytę), używam obu na PC, a na stopkach lampy Canona w Ettl,u.
    W 5D jak wyłączysz w C.Fn. odpalanie flasha to i wyłączysz gniazdo PC w aparacie. Czasem to jest denerwujące, bo na rf chcesz odpalać lampy, a lampę na stopce wykorzystać tylko do asystenta AF. Ja wtedy ustawiam palnik do góry czy do tyłu i manualnie najmniejszą moc 1/128.
    Ostatnio edytowane przez szwayko ; 19-09-2011 o 08:59

Domyślnie

ale klops, okazało się, żę rf-602 z PC na nadajniku już nie produkują

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ZbYnio Zobacz posta
    ale klops, okazało się, żę rf-602 z PC na nadajniku już nie produkują
    To kup bez i przylutuj kabelek. Jak chcesz mogę rozkrecic i pokazać gdzie. Mi nawet tak lepiej pasuje. Mniej złączy mniej problemów ze coś nie łączy :-)

Domyślnie

byłbym Ci bardzo wdzięczny, jak możesz to fotosa prześlij na zzp@op.pl
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    szwayko, jak z zasięgiem RF-602 na salach weselnych?
    Ostatnio edytowane przez ZbYnio ; 20-09-2011 o 22:00 Powód: Automerged Doublepost

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów