Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 81

Wątek: Yongnuo RF-602 pytanie!

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

jaki masz czas otwarcia migawki ?

Domyślnie

sprawdzałem na różnych czasach, bodajże od 1/20 do 1/250.

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

kable na 100% masz dobrze wkręcone? i wszystkie piny kontaktują ?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez petero Zobacz posta
    :
    jeden odbiornik przy lampie 430EX, drugi podłączony za pomocą kabelka LS-02/C3 do aparatu (5dMKII) i nadajnik w ręku.
    A jak wyzwalasz aparat?
    tez bezprzewodowo? - powinieneś mieć 2 nadajniki i co najmniej 2 odbiorniki:
    Jeden nadajnik w ręku + odbiornik służą do wyzwolenia aparatu (taki wężyk bezprzewodowy) i dopiero aparat z podłączonym drugim nadajnikiem (na innym kanale radiowym!) zdalnie wyzwala lampy.

W Twoim przypadku nadajnik w ręku wcześniej wyzwolił lampy niż zadziałał aparat.
    Ostatnio edytowane przez Vter ; 05-12-2011 o 18:20

Domyślnie

A ja mam pytanie dotyczące nadajników....
    Ile wam wytrzymuje bateria?? Ja 1.5roku używam i chyba z 5x już baterie wymieniłem:/ I powoli zastanawiam się nad kupnem akumulatorów tego typu... bo jednak 12-15zł to nie jest mało za baterie która mi ledwo 2 miechy pochodzi...

Bywalec Awatar ToleDo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuzynPit Zobacz posta
    A ja mam pytanie dotyczące nadajników....
    Ile wam wytrzymuje bateria?? Ja 1.5roku używam i chyba z 5x już baterie wymieniłem:/ I powoli zastanawiam się nad kupnem akumulatorów tego typu... bo jednak 12-15zł to nie jest mało za baterie która mi ledwo 2 miechy pochodzi...
    Z nadajników wyjmuje od ponad roku baterie po sesji i dalej mi chodzą te które dostałem w komplecie. Z odbiorników nie wyjmuje w ogóle i tez jeszcze chodzą z kompletu , tylko je wyłączam.
    Żeby nie było odbiorniki/nadajniki mają zrobione do tej pory jakieś ~ 800-1200 zdjęć.
    W miedzy czasie już na wszelki wypadek nabyłem akumulatorki i ładowarkę do CR2 ( chyba taki symbol maja te baterie - nie pamiętam )
    Każdy ma takiego
    ToleDo
    na jakiego sobie zasłużył.

500D +kit +sigma70-300 APO DG

Domyślnie

No właśnie ja powoli kminię nad kupnem tej ładowarki cr2... bo w sumie 66zł za zestaw z 4 bateriami to wystarczy na hohoh... no chyba że gdzieś ktoś taniej widział :>?
    Z odbiornikiem nie mam problemu bo mam je na akumulatory wiec tu problem znika;] Ale w takim razie to chyba coś mam skopane z tym i nie wiem czy nie odeślę na gwarancję tego...

Bywalec Awatar ToleDo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuzynPit Zobacz posta
    No właśnie ja powoli kminię nad kupnem tej ładowarki cr2... bo w sumie 66zł za zestaw z 4 bateriami to wystarczy na hohoh... no chyba że gdzieś ktoś taniej widział :>?
    ...
    Tylko sprawdź jakiej pojemności są aku. Bo z tego co ja szukałem w zeszłym roku to rozstrzał w pojemności aku był od 600mAh do 1100mAh w cenie naprawdę różniącej się kilkanaście procent. A pojemność jak porównywał kolega w specjalnym mierniku który wykorzystuje te aku (2xCr2) jest spora zależność mimo że aku o wyższych pojemnościach są "no name" ( na większych pojemnościach jak należało się spodziewać miernik chodził ponad DWA razy dłużej ).
    Każdy ma takiego
    ToleDo

Domyślnie

http://allegro.pl/ladowarka-akumulat...057915028.html na allegro dostępne są jedynie ten zestaw więc raczej bym celował w to jak już coś...
    i tutaj te akumulatory mają 350mAh...

Bywalec Awatar ToleDo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja kupiłem TAKĄ ŁADOWARKĘ i jestem z niej bardzo zadowolony.
    A akumulatorki znalazłem nawet większe już są 1500 mAh .
    Przy cenie porównywalnej za wszystko z tym co Ty proponujesz.
    Każdy ma takiego
    ToleDo

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów