Strona 6 z 12 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 116

Wątek: [przetnijczerwony] pierwsze strzały

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

2 i 3 super. Kobieta swietnie ustrzelona.
    Ciagla numeracja ulatwi pozniejsze komentowanie.

Przygladam sie Waszej "wymianie" i zastanawiam sie czy w koncu ktos z Was przegnie z kometarzem, ale najwidoczniej "trafila kosa na kamien" i dobrze Wam sie gada.

Pomyslcie o wspolnym plenerze lub chociaz kawie,
    forum troche odpocznie

przetnijczerwony
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adso Zobacz posta
    no to według ustalonego schematu (i szczerze):
    ad rem 1-2:
    czuję ogólną niechęć do zdjęć zachodów słońca, zachwycanie się kolorami nieba a w tym przypadku i topieniem się słoneczka w morzu to jakieś nieporozumienie. ... a estetycznie... hmmm... kiszeczka? zdjęcia z wakacji z napisem "tu byłam" i do pudła... a tak już poza konkursem...może PS?
    Jak na tzw "zajebiaszczo romantyczne zachodziki" to i tak umiarkowanie Chodziło mi o te czarne sylwetki, a w PS nie mańdrowałam dużo - tylko crop i poprawa kontrastu. Landryna jest oryginalna.

ad peronam:
    gdybym, od dzieciństwa, miał do czyniena z takimi kobietami to ani chybi byłbym teraz gejem
    Widzisz tu jakiś związek przyczynowy ? Skąd ta ekspercka wiedza ?

poza tym, po czym poznałaś ze to "kobieta"? piwny brzuch...brak no...
    tych...no...piersi... po mojemu to chłop może być...jakis radziecki bohater?
    Typowo męska subtelność. Doszłam do wniosku, że tak jak aparaty fotograficzne mają w swoich mechanizmach systemy "rozpoznawania twarzy", tak mężczyźni mają w mózgach "system rozpoznawania cycków" - autofokus taki. Jak nie znajdą, to spacerują po zakresie aż im się wyczerpie zasilanie ;PP

a ten radziecki bohater to pewnie Stirlitz.

Coś już napisał

Domyślnie

jako ze i ja obserwuje ten watek z zaciekawieniem otóż i moja opinia
    co do zdjęć:
    1 jako ze ja lubię landschafty to ten zdecydowanie odpada, zbyt centralnie i ta masakra na dole
    2 dużo lepsza wersja zdjęcia nr 1 (na marginesie kontynuacja numeracji była by fajna)
    3 bardzo pozytywnie
    4 eee taka jakaś pusta i ciemna
    larwy nie komentuje bo musiał bym coś ... brzydkiego napisać
    "kobieta" - zmienna jest
    ostatnie hmm niby fajne ale im dłużej na nie patrze tym więcej mi przeszkadza (to co juz napisał ADSO) ucieka w prawo gdyby troszkę lepiej ustawić położenie aparatu bylo by ładnie, co prawda odrobina pracy w LR PS i wszystko było by ok, chyba ze nie uznajesz tego tworu szatana

ad personam: no comments

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Zdjęcia są tak słabe, że wymagają "zagadania" ze strony autora, dobudowania filozofii.
    Bardziej podoba mi się to, co (i jak) piszesz niż Tw. zdjęcia, które w zasadzie trudno oceniać (każdy, kto miał choć raz aparat w ręku, potrafi zrobić podobne albo lepsze).

Domyślnie

a mnie się ten, ajfonem ustrzelony, biblioteczny klimat podoba!

drzewniana kobieta też zupełnie niczego sobie (jako foto oczywiście).
    mam aparat, zamknę świat w pudełeczku...
    www.barwnie.com

przetnijczerwony
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    Zdjęcia są tak słabe, że wymagają "zagadania" (...) (każdy, kto miał choć raz aparat w ręku, potrafi zrobić podobne albo lepsze).

Taką rzecz z łatwością może napisać ktoś, kto aparatu nigdy nie miał w ręku i to o każdym zdjęciu, choćby najlepszym. A jeżeli uważasz, że te zdjęcia są tak słabe, że nie warto o nich gadać, to nie gadaj. W jakim celu właściwie wypuściłeś ten komunikat?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    to, że się aparat miało w ręku nie raz, oraz to, że się jest znawcą można wykazać komentarzem merytorycznym. Ty jakoś poprzestałeś na dumnym potrząsaniu podgardlem. Nieładnie.
    Ostatnio edytowane przez przetnijczerwony ; 06-02-2011 o 12:24 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Napisałem, że masz talent literacki!
    Mało?
    Tw. zdjęcia nie nadają się (póki co) do oceny, ani do dyskusji merytorycznej.
    I wyluzuj trochę...

Bywalec
    Miasto
    Radom

Domyślnie larwa nartnika

przepraszam za OT, ale to nie jest imago?

przetnijczerwony
    Guest

Domyślnie

komentarz merytoryczny to taki: "zdjęcia są słabe bo: nieostre, krzywo, zbyt centralnie, za ciasno, prześwietlone, niedoświetlone itd."

komentarz niemerytoryczny: "zdjęcia nie nadają się do dyskusji merytorycznej"
    To jest asekuranctwo - puścić smroda, ale nie napisać nic konkretnie, żeby się nie odsłonić.

mój talent literacki potwierdziłam już na innym forum [ to jest żart]
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez v.1958 Zobacz posta
    przepraszam za OT, ale to nie jest imago?
    też myślałam, że to dorosły osobnik, ale kolega - dipterolog - powiedział, że to larwa, więc tak podpisałam.
    Ostatnio edytowane przez przetnijczerwony ; 06-02-2011 o 12:59 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez przetnijczerwony Zobacz posta

Widzisz tu jakiś związek przyczynowy ? Skąd ta ekspercka wiedza ?

Typowo męska subtelność. Doszłam do wniosku, że tak jak aparaty fotograficzne mają w swoich mechanizmach systemy "rozpoznawania twarzy", tak mężczyźni mają w mózgach "system rozpoznawania cycków" - autofokus taki. Jak nie znajdą, to spacerują po zakresie aż im się wyczerpie zasilanie ;PP

a ten radziecki bohater to pewnie Stirlitz.

oczywiście, że widzę związek...albowiem będąc dziecięciem najłatwiej jest zrazić się do czegoś, kogoś i to pozostaje często na całe życie...ekspercka wiedza wypływa z faktu, że sam byłem dziecięciem i wiem jak reaguję do dzisiaj na widok szpinaku ( czy szpinak też moze być jak kobieta?) a i miałem okazję wychować dzieci...też nie lubią szpinaku

"system rozpoznawania cycków" to nie wszystko... jest on integralną cześcią systemu rozpoznawania zewnętrznych cech płciowych rózniących kobiety i mężczyzn i pozwala nam przedłużać gatunek... być może, a właściwie na pewno, dzięki niemu mozemy teraz prowadzić tę interesującą wymianę zdań... w moim aparacie nie mam ani systemu rozpoznawania twarzy ani rozpoznawania cycków... zresztą, póki co ten drugi jest mi nie potrzebny...aktów nie robię. Wstydzę się

Stirlitz jest złym przykładem, w ciągu wszystkich siedemnasu mgnień wiosny nigdy nie ściągnął munduru... więc to może byc pomnik bezimiennego radzieckiego bohatera, tych jest najwięcej

Strona 6 z 12 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów