Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 50

Wątek: 5d

Początki nałogu Awatar merida

Domyślnie

Myślę ,że warto nadal kupić 5d jeśli ktoś trafi na nie zjechaną sztukę.Co roku patrząc nawet na odległe wątki dużo osób mając do wyboru nowego wówczas cropa i 5d wybierało serie xxd,a bo nowe,bo gwarancja...Czas pokazał,że większość z tych osób z czasem i tak kupiła ff i przeważnie była lub jest to pierwsza piątka,ze względu na cenę w stosunku do nowej.Teraz jest ciężej kupić dobry jej egzemplarz,bo przez lata sprzęt taki przecież nie siedzi w szafie,a przebieg rośnie.Myślę,że przez najbliższe kilka lat 5d będzie nadal najbardziej opłacalnym,używanym body Canona,aż do czasu gdy cena bardziej zrówna się z nowszą 5d2.Mogę się założyć,że już niebawem większość 5d na rynku będzie posiadać nową migawkę ,a zainteresowanie ich zakupem i tak nie zmaleje w przeciwieństwie do ceny co jest zjawiskiem naturalnym.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kanzas Zobacz posta
    tu chodzi tez o cene
    bo znam zapalencow, ktorzy za mkI dadza wiecej niz za mkII
    Ponad 8 kzł? Nieźle - gdzie tacy są?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ponad 8 kzł? Nieźle - gdzie tacy są?
    mowa i uzywanych body,

gdzie? -znam jednego takiego zapalenca
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    nie mozna edytowac, a zaszla mala literowka
    Ostatnio edytowane przez Kanzas ; 02-02-2011 o 15:28 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

mowa i uzywanych body,
    A bez metafor - możesz przetłumaczyć na ogólnie zrozumiałe narzecze :cool:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany

Domyślnie

myślałam, że zrozumiałe
    mam znajomego, który mając do wyboru mało używane 5DmkI i używane 5DmkII wybrałby to pierwsze.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ale używane, a ja zrozumiałem, że nowe dlatego się dziwiłem.
    Zresztą ja jestem bardzo ciekaw czy w ślepym teście by odróżnił zdjęcia z obu puszek. Zadaję sobie takie pytanie, bo mam wrażenie, że żyjemy trochę w świecie mitów.
    Wiem zaraz się odezwą głosy, że 5D ma matrycę która zupełnie inaczej pracuje, raw-y są mniej obłożone procesem w puszce, że mniej szumi, bo większe piksele - wreszcie, że ma duszę , której nowa puszka jest całkowicie pozbawiona. Pytanie tylko czy w świecie realnym, w życiu codziennym są to różnice mające jakiekolwiek istotne znaczenie?
    Kapitan Wagner

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

No to zadam pytanie prosto z mostu; ile kosztuje wymiana w 5d mk1 rzecz jasna. Z tego co widzę, to ludzie szukają przebiegów strasznie niskich po co? Skoro można za dodatkowe kilka (set) złodziszy wymienić migawkę i bawić się już prawie nowym korpusem na następne kilka lat? Miałem okazję by kupić 5d za cenę 2800 z przebiegiem nieco ponad 80tys. Odpuściłem. Po pewnym czasie chciałem wrócić i nabyć - okazało się bowiem, że sprzedane. ...

Początki nałogu Awatar dulak
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

No owszem tylko, że migawka to koszt ok 800zł a komora lustra (mirror box) to z 1500zł bodaj (mogę się lekko tu mylić na dziś dzień) łącznie daje Ci to ok 2300 plus inne ewentualne poprawki, więc drogo.

A wracając do tematu ja sam nabyłem od kolegi z forum - Darku pozdrawiam - body wiadomego pochodzenia, z jasną przeszłością i bardzo zadbane, z papierami przebiegu z serwisu. Zapłaciłem 3800 za przebieg 25K i jestem bardzo zadowolony, ale to był już kawałek czasu temu.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    dodam jeszcze, że miałem również hardcorowe oferty w cenie nawet ponad 4500zł za body z przebiegiem rzędu 50K. Te oferty uznałem za przesadzone.
    Ostatnio edytowane przez dulak ; 02-02-2011 o 16:30 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lukegt Zobacz posta
    No to miałeś niezłe szczęście bo ja już szukam ponad 2 miesiące i nie znalazłem odpowiedniego dla siebie egzemplarza Znaczy się był jeden, ale poszedł:-D
    Może nawet ten mój. Dałem 3,8k za niego z kilkoma fajnymi akcesoriami, które są rzeczywiście przydatne. Ciężko powiedzieć, czy to dużo czy mało. Dla mnie super.

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

tu chodzi tez o cene
    bo znam zapalencow, ktorzy za mkI dadza wiecej niz za mkII
    Jak dasz więcej niż za 5dII to ja ci sprzedam mojego ( przebieg 9000 sprawdzone ) .

A tak na poważnie to patrz na allegro i naszą giełdę. Ja mojego szukałem dobre 2 miesiące ale udało się kupić z małym potwierdzonym przebiegiem ( gwarancją sklepu ) i faktycznie w znakomitym stanie. Po drodze miałem już okresy załamania i chciałem brac co popadnie

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów