Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 35 z 35

Wątek: lustrzanka

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

W obszarze niskobudżetowym Canon przewidział zestaw obiektywów C18-55IS + C55-250IS. Do tego body 1000D i jakieś 2400zł powinno wystarczyć. W przyszłości C50/1.8 za 400 zł.
    To na prawdę jest poważny startowy sprzęt amatorski do czasu skrystalizowania oczekiwań i znaczącego przyrostu umiejętności a nie powinien zniechęcić na starcie (wszystko z IS, dosyć powtarzalny AF).
    P.S.
    Gdyby każdy początkujący rozpoczynał od takiego zestawu to mielibyśmy pytania w rodzaju: " mam zestaw j.w., brakuje mi w nim ..." a wtedy już inaczej się odpowiada.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Domyślnie

Niekoniecznie muszą zaczynać od tego samego zestawu. Masz przykład w tym wątku 2 zapytań osób, które wstępnie wiedzą co chcą focić.
    1. używany zestaw do sportu za ~2,5k 2. nowy zestaw do portretu ~2,3K.
    Powiedz, czy 55-250 IS lepiej się nada do portretu od 85 1.8 (ew 50 1.8).
    Albo czy 1000D + 55-250 lepszy będzie do sportu od podanych wcześniej propozycji (#8)
    Przecież już na wstępie można mieć jakieś preferencje co do sprzętu.
    C5DIII,| C20/2.8, C28/1.8, S35/1.4, C50/1.4, C100/2.0

Awatar krzysiektm
    Miasto
    Tomaszów Maz.

Domyślnie

ja ostatnio zainwestowalem w 550D... obiektyw Kit 18-55. narazie nie mam ogarniętego planu fotografowania... bo jestem na etapie "A do czego ten przycisk?". I tak chodze i kombinuje... cos czuje ze moim "powołaniem" będą sesyjki w plenerze... sie pożyje sie zobaczy... poki co jestem zadowolony a moje pierwsze strzały można zobaczyć tutaj

Początki nałogu Awatar Bogdan56_Ch
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysiektm Zobacz posta
    ja ostatnio zainwestowalem w 550D... obiektyw Kit 18-55. narazie nie mam ogarniętego planu fotografowania... bo jestem na etapie "A do czego ten przycisk?". I tak chodze i kombinuje... cos czuje ze moim "powołaniem" będą sesyjki w plenerze... sie pożyje sie zobaczy... poki co jestem zadowolony a moje pierwsze strzały można zobaczyć tutaj
    I tak trzymaj. Przynajmniej unikniesz błędów zakupu źle dobranego sprzętu.

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysiektm Zobacz posta
    Nawet gdybyś na początku wybrał 18-200, to gwarantuję Ci, że tego szkła byś od razu nie sprzedał. Jeśli oczywiście myślisz tak jak piszesz powyżej.

Nie od dawna wiadomo, że ludzie dużo czasu (patrz ja) spędzają na forach zamiast wyjść i fotografować. Wtedy tylko tworzą się ciekawostki w stylu - ale potrzebuje nowego obiektywu, nie wiem jakiego, ale potrzebuje, bo w necie się naczytałem, że f=1.2 jest mi potrzebne.

Oczywiście jest i ta sprawa, że najczęściej poleca się zestaw 18-55 i 50-250 lub inny zakres by pokryć ogniskowe. Rzecz jasna po co mi pokrycie ogniskowych? Wtedy pojawia się ta wielka niewiadoma kiedy to masz zabrać ze sobą szkło 50-250 czy 18-55. Dobrze by było mieć oba.
    Ja się skusiłem właśni+e sprzedać 18-200 na rzecz w/w i co? Nie było tak kolorowo jak na forum pisali

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów