Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: uszkodzona stopka lampy 430ex

Mieszany widok

Domyślnie uszkodzona stopka lampy 430ex

witam
    z uwagi na fakt iż jestem nowym użytkownikiem i nie mogę jeszcze umieszczać ogłoszeń piszę tutaj... od razu z góry przepraszam
    Ostatnio przy dość sporych mrozach szwendałem się po po parku i przydarzył mi się wypadek... zahaczyłem lampą o krzak i pękła mi stopka lampy - ułamało się jedno "skrzydełko" które wchodzi w szynę na aparacie...
    W związku z powyższym mam zapytanie i prośbę zarazem... czy jest ktoś kto mógłby mi taką stopkę odsprzedać lub wskazać miejsce gdzie szukać, kupiłbym nawet całą obudowę 430ex
    Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Stopka wraz z wymianą kosztuje w serwisie na Żytniej 100zł.

Natomiast ogłaszanie się poza giełdą jest niedopuszczalne. Skoro nie masz uprawnień, to ich nie masz. Proszę o tym pamiętać na przyszłość.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Coś już napisał Awatar Pawlo
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Stopka wraz z wymianą kosztuje w serwisie na Żytniej 100zł.
    Tak troche odkopie. Naprawa (wymiana) stopki w 430 EX I na Zytniej kosztuje 150-200zl (w zaleznosci co powie technik). Odkrecenie 8 srubek i wymiana kawalka plastiku.

Ja sobie zamowilem na ebay odrazu 2 stopki, z wysylka kosztowalo mnie to 89 zl. Robocizna 0zl i mam jeszcze zapas :grin:

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarqf Zobacz posta
    W związku z powyższym mam zapytanie i prośbę zarazem... czy jest ktoś kto mógłby mi taką stopkę odsprzedać lub wskazać miejsce gdzie szukać, kupiłbym nawet całą obudowę 430ex
    Pozdrawiam
    Trzeba bylo pisać, że masz awarię i nie przyznawać się o tej giełdzie.

Stopkę znajdziesz na ebaju http://cgi.ebay.com/CANON-SPEEDLITE-...item5ada945cbd
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Początki nałogu Awatar szymekgd
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Mialem podobna sytuacje z nissinem i skleilem polamane elementy klejem dwuskladnikowym (distal), dziala juz tak 2i miesiac.
    CANON EOS 40D z dodatkami

Domyślnie

dziękuje serdecznie za okazaną pomoc i zrozumienie
    Pozdrawiam

Domyślnie

a może przez jakiś dziwny przypadek ktoś ma lub wie kto ma lub może wiedzieć że ktoś ma całą stopkę do 430EX... Z tymi złodziejami z Warszawy to nie chce mi się nawet gadać... Nie męczyłbym ale to bardzo ważna sprawa

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Z tymi złodziejami z Warszawy to nie chce mi się nawet gadać...
    Możesz rozwinąć, co masz na myśli?
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Domyślnie

chodzi tylko o to że nie nie można od nich kupić części trzeba wysłać im lampę, bez sensu, podwaja to jeszcze koszty a zaśpiewał mi koleś 200 zł Nowa lampa kosztuje 800 zł moim zdaniem za kawałek plastiku i przewód z kostką to trochę dużo do tego przesyłki i zapłacę jak za zboże do tego lampę dostałbym za miesiąc z powrotem a ja potrzebuję ją naprawić trochę szybciej i trochę taniej
    Jak może ktoś pomóc to proszę o jakieś informacje gdzie można taką część dostać albo nawet całą obudowę

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

a może przez jakiś dziwny przypadek ktoś ma lub wie kto ma lub może wiedzieć że ktoś ma całą stopkę do 430EX... Z tymi złodziejami z Warszawy to nie chce mi się nawet gadać... Nie męczyłbym ale to bardzo ważna sprawa
    Czasem się zastanawiam, czy ja mam schizofrenię i mi się tylko wydaje, że podsuwam ludziom gotowe rozwiązania (w podanym wcześniej linku: 10 USD stopka + niecałe 5 USD przesyłka = 15 USD x a choćby nawet 3 = 45 PLN), a oni je ignorują? Czy tak wielu się naraziłem i jestem u nich na ignor-liście :-D

A wogóle, to chciałem zauważyć, że niektóre uwagi względem Stolycy zaczynają być męczące. Niedawno okradli mnie w Krakowie, ale jakoś nie wypisuję się per " te ... z Krakowa". Więc może przestańmy uogólniać.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów