Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: Czy opłaca się trzymać 50 1,8

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BartekLublin Zobacz posta
    Mam też 50 1,8... I nie wiem czy jest sens w przyszłości podczepiać ją pod piątkę(...) Reasumując jak ta 50 sprawuje się na 5DmII?
    Pozdrawiam
    A nie możesz po prostu przez jakiś czas poużywać tej 50tki z nowym korpusem, a następnie podjąć samodzielnej decyzji? Przepraszam za małą złośliwość, ale obawiam się, że następne pytanie może brzmieć tak: czy warto używać trybu Av? Przełam się i spróbuj sam. Choćby tylko przez pięć minut.

Dopiero zaczyna Awatar qbanez
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

Ja bym zostawił. Obiektyw świetnie spisywał mi się z 400d, po przesiadce na 500d nie jest już tak różowo, ale wciąż daje radę... Ale jak zobaczyłem obrazki z tego szkła z 5d to padłem - szok. Świetny obrazek to małe szkiełko daje. Ja bym zostawił i zostawiam

Uzależniony

Domyślnie

Miałem EF 50 mm f/1.8 II przed zakupem 5dmk2 i sprzedałem bo rzadko używałem ale po zakupie 5dmk2 zatęskniłem za nim i ponownie kupiłem. Była to super decyzja bo szkiełko niedrogie, a z pełną klatką robi naprawdę fajne fotki, daje dużo frajdy i ma ciekawą ogniskową. Zresztą na ASP-C też jest niczego sobie. Może to głupie co powiem bo szkło wygląda dość obciachowo, taki mały plastikowy i trzeszczący skrzat ale dla mnie właśnie w tym tkwi jego urok. Przy odrobinie wprawy można uzyskać z niego bardzo dobre zdjęcia. Teraz wiem, że za pieniądze jakie jest wart nie warto było go sprzedawać. Na szczęście nie ma najmniejszego problemu z jego kupnem na rynku wtórnym za bardzo uczciwą gotówkę.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Ełk / Gdańsk

Domyślnie

Zostawić na czarną godzinę ; )
    Canon 50d i działo 50mm 1.8 II

Początki nałogu Awatar merida

Domyślnie

50 1.8 sprzedaj tylko i wyłącznie jak masz jaśniejszych braci,jak nie to obowiązkowo zostaw.Ogniskowa na ff będzie bardzo użyteczna do przeróżnych celów.Zobaczysz co znaczy coś jaśniejszego niż nawet najlepszy zoom,a jak będziesz chciał lepszą stałkę,to już określisz się w jakiej ogniskowej by Ci odpowiadała.Na plus jest to,że kiedy jej nie sprzedaż to nie stracisz wiele na odsprzedaży.A to,że jest mała,lekka,plastikowa to też plus,bo nie wzbudzasz zainteresowania złodziei dużą lufą lub czerwonym paskiem.Jesteś prawie nie zauważalny,a mając twoje zoomy pewnie wiesz o co mi chodzi czasem się przydaje.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Oczywiście zostaw i traktuj należycie, bo to fajne szkiełko , tylko kruche nieco
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Bywalec Awatar Pinek
    Miasto
    MG aka Stąporków (świętokrzyskie)

Domyślnie

Też bym radził zostawić, sprzedając niewiele za nie weźmiesz a przydać się zawsze może

Uzależniony Awatar tryton
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A i zdarzyć się może, że potrzeba będzie mieć mały gabaryt. Body z takim małym szkiełkiem świetnie się nosi na szyi. Pozostałe argumenty jak koledzy wyżej - zostaw, potestuj, zdecyduj.
    Tryton
    --------------------------------------------------------------
    5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Domyślnie

za pseudo ogłoszenie poza giełdą dostałem warna także się spodziewaj,
    poza tym 17-85 to EF-S i z 5D może nie dziać w spsób jaki sobie to wyobrażasz...
    Z T-shirt'ów to noszę XL, ale ze szkieł to i L wejdzie

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Francja / Polska

Domyślnie

i oto chodzi i o to chodzi.. 17-85 sprzedac natychmiast, a 50-tke zostawic ,bo przeciez zysk ze sprzedazy znikomy,moze na jakis filtr starczy a zawsze to swiatlo 1.8

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów