Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: Czy opłaca się trzymać 50 1,8

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pewex Zobacz posta
    Z kolei, skoro kolega nie używał do tej pory i używać zamiaru nie ma to na cóż mu to trzymać ?
    Tak sobie, dla jaj. Boski wątek, cudowne rozważania. :-D

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No bo to trochę takie fuuuj do puszki klasy 5DII podpinać taniochę 50/1,8 Ja jednak zdecydowałem się go do 5D podpiąć i do tej pory nie wierzę, że to ten sam obiektyw którego wcześniej podpinałem do 50D, może ktoś mi go podmienił? Tylko po co miałby podmieniać mydlanego do f2,8 a to z FF a to z BF na 50D na ostrego od 1,8 i bez wad AF na 5D? Oczywiście wady jak niezbyt uroczy (czasami) bokeh pozostały inne zalety w postaci prawdziwych 50mm i ostrości od pełnego otworu dały mu nowe życie.

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

Czy opłaca się zamienić na Heliosa/Tessara/Pancolara/Takumara? Poświęcając AF dla bokeh/ostrości itp?

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Domyślnie

Ja bym zostawił, chociażby do zapięcia na drugie body. a 24-70 może Cię zaskoczyć nie do końca pozytywnie...
    Z T-shirt'ów to noszę XL, ale ze szkieł to i L wejdzie

Uzależniony Awatar ElSor
    Miasto
    Ozimek (OPO)

Domyślnie

Uwazam ze jakas 50tke "trzeba miec w torbie" i jesli nie planujesz zmienic jej na lepsza wersje to chocby ze wzgledu na niska cene sprzedazy warto ja miec
    A490+SDK
    Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Zostaw sobie to szkiełko (a właściwie plastik). Jest małe i lekkie a daje naprawdę dużo radości.

Dopiero zaczyna Awatar przemyslawsz

Domyślnie

Ja bym sprzedał i kupił 50 1,4. :-D

Fotograf Przemysław Szklarski http://www.przemyslawszklarski.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    No bo to trochę takie fuuuj do puszki klasy 5DII podpinać taniochę 50/1,8 Ja jednak zdecydowałem się go do 5D podpiąć i do tej pory nie wierzę, że to ten sam obiektyw którego wcześniej podpinałem do 50D, może ktoś mi go podmienił? Tylko po co miałby podmieniać mydlanego do f2,8 a to z FF a to z BF na 50D na ostrego od 1,8 i bez wad AF na 5D? Oczywiście wady jak niezbyt uroczy (czasami) bokeh pozostały inne zalety w postaci prawdziwych 50mm i ostrości od pełnego otworu dały mu nowe życie.
    No właśnie. I jak to jest - może jednak puszka ma znaczenie? Wiekszość twierdzi, że szkła są najważniejsze, a body zasadniczo nieistotne. Tymczasem na najprostszym i najtańszym szkle okazuje się, że na dobrym body otrzymałem super obiektyw za kilka stówek. Identycznie miałem z Tamronem 28-75, który na cropie był ... po prostu był. Natomiast na ff zrobiło się z niego genialne szkło, które dorównuje L.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Dodam jeszcze, że na 10D (6Mpix) obiektyw pracował bardzo dobrze, nie tak jak na 5D ale dużo lepiej niż na 50D (15Mpix).

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez przemyslawsz Zobacz posta
    Ja bym sprzedał i kupił 50 1,4. :-D
    Też bym tak zrobił:-D

50/1.8 droga nie jest i zawsze może do niej wrócić wedle potrzeby. Natomiast, co jeśli mu właściwie brakuje tej 100 czy 200 zł do korpusu

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów