Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 64 z 64

Wątek: Co wybrać: Canona 85mm 1.8 czy Samyanga 85mm 1.4

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirco Zobacz posta
    Ja mam pewne doświadczenie z Canonem 85/1,8 na przysłonie f1,8-2,2 podczas portretowania dziecka w ruchu mam bardzo dużo nietrafionych zdjęć na wszystkich rodzajach ustawienia AF. Po prostu to jest obiektyw do statycznych lub mało dynamicznych kadrów.
    nie do końca sięz Toba zgadzam, lubie go do zdjęc PM w tańcu pod ostre światło (lasery, lampy itd) i na 2.0 mi wychodzi ok 10% nietrafionych, a jak trafi to efekty sa wiecej niż zadawalające;-)
    Ostatnio edytowane przez tombas ; 26-02-2012 o 17:56
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Ja mam pewne doświadczenie z Canonem 85/1,8 na przysłonie f1,8-2,2 podczas portretowania dziecka w ruchu mam bardzo dużo nietrafionych zdjęć na wszystkich rodzajach ustawienia AF. Po prostu to jest obiektyw do statycznych lub mało dynamicznych kadrów.
    Ja mam nie do końca podobne wyniki na wspomnianych przysłonach, ale każdemu musi wychodzić tak samo.
    Szkło jest dobre, subiektywnie rzecz biorąc.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Darx Zobacz posta
    Chyba, że ma się inne wymogi, co do szkieł. Też zdziwiłem się jak mój kumpel wolał kupić za 1200 85/1.4 samyanga z potwierdzeniem ostrości, zamiast 85/1.8 za te 1300. On potrzebował tego 1.4, a ostrzenie manualne i tak by go nie ominęło.

Podobne zdania słyszałem jak kupowałem 14/2.8 samyanga, mówili mi, że mogę mieć sigmę 10-20. Jednak wziąłem samyanga, na tak szerokim kącie i tak jestem zmuszony ostrzyć ręcznie
    W przypadku szerokiego kata jest troche inaczej bowiem zdjecia wykonuje sie glownie na statywie i sa to zazwyczaj pejzaze,architektura etc
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Ja mam pewne doświadczenie z Canonem 85/1,8 na przysłonie f1,8-2,2 podczas portretowania dziecka w ruchu mam bardzo dużo nietrafionych zdjęć na wszystkich rodzajach ustawienia AF. Po prostu to jest obiektyw do statycznych lub mało dynamicznych kadrów. A manulane ostrzenie na f 1,4 to tylko statyczne ujęcia jakikolwiek ruch i nic z tego nie będzie. Przecież mówimy o głębi ok. 1-3 cm.
    To nie jest kwestia obiektywu,a co do robienia zdjec dziecku to wolalbym nie robic ich manualnym obiektywem heh
    Ostatnio edytowane przez hubert12125 ; 27-02-2012 o 00:50 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar merida

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ate Zobacz posta
    a co jest do dynamicznych kadrów? wolniejsze kilka razy 85L?

które jak wiadomo szybciej kręci silnikiem AF w szkłach. jasne.
    Chodziło mi konkretnie o sprawniejsze servo niż np w 5tce .

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów