Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 66

Wątek: co naprawdę Canoniarze myślą o puszkach Nikona?

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Czniać cenę i popularność, CF ma jedną potężną wadę - większość czytników wbudowanych w laptopy/netbooki ich nie obsługuje.
    Między innymi to miałem na myśli pisząc o popularności. DC więcej większość ludzi i tak ma już jakieś karty SD, których potrzebowali do innych urządzeń.
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iAdam Zobacz posta
    nie ma mikroregulacji
    BF/FF to dla mnie szklo wadliwe - ma byc sprawne, a nie kalibrowane. Nie za to place. Jak kupuje uzywke ma trafiac, jak nowe - wysyla sie do kalibracji szklo.

Domyślnie

Odwołując się do N D7000 każdy tylko mówi jakie on to ma zalety: uszczelnienia, dwa sloty na karty itp. A większość ludzi nawet w połowie tego nie wykorzysta. Nie pójdą z takim aparatem na lekki deszcz bo po prostu nie będzie im się chciało chodzi w deszczu. Tak samo np z dwoma slotami SD. Jak kupi tanią kartę SD 8Gb to czy ktoś wierzy, że kupi następna? I tak nie zrobi tyle zdjęć za jednym razem. Ja się cieszę, że mam Canona. Obiektywy jakie są dostępne w Nikonie jakoś mnie nie przekonują. I nie płaczę jak ktoś chodzi z Nikonem. Wszystko jest kwestią gustu. Czy ktoś będzie miał 450D,500D,50D,60D,7d lub z nikona D80,D90, D200, D300, D7000 będzie mógł robić tak samo dobre zdjęcia. Oczywiście trzeba też popatrzeć do jakich celów ma być dokładnie przeznaczony aparat. Ale do wszystkich początkujących te aparaty za dużo różnić się nie będą moim zdaniem.

Domyślnie

Adam, jesteś już naprawdę zabawny w tym wylewaniu żali na 60D. Ale żeby specjalnie tworzyć nowy wątek?

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    a uzytkownicy Canona pare tysiecy USD/EUR do przodu. bo wystarczy im 300/2.8 tam, gdzie Nikon-people musza juz kupowac 400/2.8.
    Dokładnie :-) Jako użytkownik 1Dynki stwierdzam że mi crop 1.3 bardzo w tym aparacie pasuje. Pewnym minusem jest brak typowego UWA (te 16 czy 17 mm robi się jednak odczuwalnie węższe) ale nauczyłem się już z tym żyć. Gdyby tego cropa tam nie było to 70-200 mógłbym sobie w odwłok wsadzić, gdyż do tego co robię byłoby po prostu za krótkie.

Gorzkie żale nad 60D są dla mnie, mówiąc wprost, śmieszne. Jest aparat nowej linii, czyli 7D, który oferuje więcej, więc 60D musiało pójść w kierunku masowego odbiorcy.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Domyślnie

Bialy_92, dwa sloty są świetnym pomysłem, choćby dla osób fotografujących śluby. Włączasz tryb podwójnego zapisu i nie martwisz się, że padnie ci karta wraz z ważnymi zdjęciami. Dla amatorów nie ma to oczywiście większego znaczenia.

Bywalec Awatar oasisman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iAdam Zobacz posta
    Zastanawia mnie co tak naprawdę czujecie widząc najnowsze premiery Nikona (np D7000) i rozczarowania jakie serwuje Canon (np 60D)?
    Czujemy, że jak będzie potrzeba albo chęć przejścia na N, to fajna puszka się znajdzie :-)
    |Canon|

Początki nałogu

Domyślnie

Miałem kilka nikonów w łapach, z różnych półek i nie pasowała mi klawiszologia. Poza tym to zapewne dobre aparaty. Co do 60d, w łapach nie miałem, więc złego słowa nie powiem. Za to kusi sterowanie lampami.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sando Zobacz posta
    Bialy_92, dwa sloty są świetnym pomysłem, choćby dla osób fotografujących śluby. Włączasz tryb podwójnego zapisu i nie martwisz się, że padnie ci karta wraz z ważnymi zdjęciami. Dla amatorów nie ma to oczywiście większego znaczenia.
    Tylko tak jak mówiłem takie problemy to chyba tylko Ci początkujący maja..

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ksx Zobacz posta
    Za to kusi sterowanie lampami.
    Dlatego warto zmieniać puchę na nowsza? Jedni się cieszą z 60D inni wręcz przeciwnie. Ja na razie nie potrzebuję zmieniać 50D na 60D nie widzę w tym sensu. Jak już miałbym zmieniać, to na 5d

Poza tym tak naprawdę możemy w tym wątku pisać o deszczu za oknem czy zorzy polarnej i paranoi w Egipcie..., bo ten wątek co raz bardziej bez sensowny się robi

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów