Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 66

Wątek: co naprawdę Canoniarze myślą o puszkach Nikona?

Mieszany widok

Bywalec

Domyślnie co naprawdę Canoniarze myślą o puszkach Nikona?

Zastanawia mnie co tak naprawdę czujecie widząc najnowsze premiery Nikona (np D7000) i rozczarowania jakie serwuje Canon (np 60D)?
    Wielu z was przy Canonie trzyma system i zakupiona szklarnia, ale czy nie spoglądacie z błyskiem w oku na aparaty z literką N?

Początki nałogu Awatar korona-pl
    Miasto
    Kraków, PL

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iAdam Zobacz posta
    rozczarowania jakie serwuje Canon (np 60D)
    Dlaczego "rozczarowanie"?
    pozdrawiam
    Jacek

nie karmię troli...

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez korona-pl Zobacz posta
    Jesteś zadowolony z tego aparatu? Dostrzegasz w nim jakieś zalety poza odchylanym wyświetlaczem? Chętnie poznam opinię użytkownika tego modelu

Początki nałogu Awatar korona-pl
    Miasto
    Kraków, PL

Domyślnie

Jesteś zadowolony z tego aparatu? Dostrzegasz w nim jakieś zalety poza odchylanym wyświetlaczem? Chętnie poznam opinię użytkownika tego modelu
    Ja tylko pytam dlaczego uważasz go za rozczarowanie?
    Awaryjny? Niewygodny? Robi słabe zdjęcia?
    A może inaczej - co miałoby być inne, żeby tym rozczarowaniem nie był? I proszę nie pisz, że musi mieć magnezową obudowę, bo można nią gwoździe wbijać...

Miałem 400D, aktualnie mam 5D.
    Dodatkowo przez moje ręce przewinęły się 350D, 20D, 40D, 60D, 7D, 1DsII. Nie widzę powodu, żeby 60D traktować jako rozczarowanie...
    I tak jak niektórzy powyżej - przeczytałem specyfikację D7000 i nie zrobiła na mnie wrażenia. Może dlatego, że ja jestem dziwny - używam aparatu do robienia zdjęć...
    pozdrawiam
    Jacek

nie karmię troli...

Bywalec

Domyślnie

Ja tylko pytam dlaczego uważasz go za rozczarowanie?
    Awaryjny? Niewygodny? Robi słabe zdjęcia?
    A może inaczej - co miałoby być inne, żeby tym rozczarowaniem nie był? I proszę nie pisz, że musi mieć magnezową obudowę, bo można nią gwoździe wbijać...

Pomijając dyskusyjne tworzywo (masz rację, gwoździ w aparat raczej się nie wbija) nie ma mikroregulacji, gorzej leży w ręku niż 50D, brak w nim wyciągniętego przycisku WB (dla mnie ważny).
    Nie wiem jak sprawuje się w praktyce, nie będę "wymądrzał się" skoro trzymałem go tylko godzinę w ręku. Wydaje mi się jednak iż nie popełnię herezji jeśli powiem że (poza trochę lepsza ergonomią) nie różni się od uboższej wersji 550D.
    Fajny ten wyświetlacz, lubię kadr z perspektywy żaby, ale za mało w nim różnic w stosunku do 550D nie licząc jeszcze górnego wyświetlacza.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Pomijając dyskusyjne tworzywo (masz rację, gwoździ w aparat raczej się nie wbija)
    mialem 30D, mam 5D i 450D... i ten ostatni z dodanym kolkiem jest jak dla mnie perfekcyjnym cropem. maly, lekki, wygodny w obsludze. juz 450D jest fajny w uzytkowaniu, a jak sie doda poprawiona ergonomie dwucyfrowek - jest mega.

a D7000 to jest sporo kasy wiecej. czy warto? kwestia indywidualna.

nie ma mikroregulacji,
    nigdy nie korzystalem, ale moze komus to potrzebne

gorzej leży w ręku niż 50D,
    nie wiem jak 50D, ale na pewno inaczej niz np. 30D czy 5D. pewnie bardziej jak 450D. dla mnie moze byc, biorac pod uwage, ze jest podobnej wielkosci (a to duza zaleta w tym wypadku)

Wydaje mi się jednak iż nie popełnię herezji jeśli powiem że (poza trochę lepsza ergonomią) nie różni się od uboższej wersji 550D.
    trabant z uchylanym ekranikiem, nieco wiekszym chwytem i dwoma kolkami sterujacymi. wg mnie crop marzenie...

Fajny ten wyświetlacz, lubię kadr z perspektywy żaby, ale za mało w nim różnic w stosunku do 550D nie licząc jeszcze górnego wyświetlacza.
    sam fakt istnienia tylnego kolka to jest kardynalna roznica miedzy korpusami. polecam przefocic jakiegos kotleta uzywajac kompensacji blysku (w xxxD - przez pietrowe menu aparatu, w xxD - guzior i tylne kolko)... tyle madrosci praktycznych, bo pierniczyc teorie na podstawie prospektow to juz kazdy moze...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

Domyślnie

nie ma mikroregulacji
    BF/FF to dla mnie szklo wadliwe - ma byc sprawne, a nie kalibrowane. Nie za to place. Jak kupuje uzywke ma trafiac, jak nowe - wysyla sie do kalibracji szklo.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

...................
    I tak jak niektórzy powyżej - przeczytałem specyfikację D7000 i nie zrobiła na mnie wrażenia...............
    Generalnie na mnie także nie zrobiła wrażenia. Plusem w D7000 wg mnie są dwa gniazda kart pamięci SD - nie uważam tego za wodotrysk.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Założyciel wątku chyba zapomniał o wypuszczeniu na rynek Canona 7D i jego należałoby postawić do porównania z Nikonem D7000 Zapomniał chyba też, ze skończyła się już linia xxx a jej kontynuacją jest właśnie 60D. Gdyby Canon nie wypuścił modelu 7D można by A tak, to sorry ale o co chodzi
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Jesteś zadowolony z tego aparatu? Dostrzegasz w nim jakieś zalety poza odchylanym wyświetlaczem? ...............
    Zależy to od tego, kto z jakiego modelu przesiadł się na 60D i w związku z czym go porównuje. Idąc dalej tym tokiem myślenia, to przesiadka z 350D i porównanie go z 60D wywoła na pewno zadowolenie. Porównanie 60-tki z 50-tką może przynieść już inne odczucia. Więc proponuję na przyszłość trochę przemyśleć swoje pytania kierowane do innych forumowiczów
    Ostatnio edytowane przez Jago ; 30-01-2011 o 23:21 Powód: Automerged Doublepost
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

Właśnie przeczytałem specyfikację D7000 i mi trochę ślinka pociekła - jako posiadaczowi 50D

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów